Trei zile de concediu pentru o vacanţă cu stil

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 18.05.2018 - 17:53

Anul acesta, Rusaliile se sărbătoresc duminică, 27 mai. Luni, 28 mai, este zi liberă legală, iar vineri, 1 iunie, este din nou liber, pentru „Ziua Internaţională a Copilului“.

SHARE

Cu o cerere de concediu de numai trei zile, puteţi începe vara cu o vacanţă de nouă zile. Newsweek România vă propune câteva destinaţii cu stil aflate pe listele de oferte „Last Minute“ ale agenţiilor de turism.

Relaxare, distracţie şi aventură. Indiferent de tema de vacanţă aleasă, dacă nu doriţi să mergeţi pe meleaguri străine, un sejur în Delta Dunării este un răspuns corect. Iar dacă optaţi pentru o cazare în zona Sfântu Gheorghe, puteţi profita şi de apa Mării Negre când nu mergeţi la pescuit sau în excursii cu barca pe canale, deşi s-ar putea să fie deocamdată cam rece. Tarifele pentru trei nopţi de cazare în resortul de 4 stele Green Village pornesc, de exemplu, de la 168 euro/cameră cu mic dejun (www.tui-travelcenter.ro). 

Pentru puţin peste 270 euro de persoană puteţi zbura cu o cursă „low-cost“ nouă zile în Ibiza, una dintre cele mai intense şi frumoase insule din arhipelagul Baleare. La acest preţ, cazarea este asigurată într-o pensiune. Însă pentru aproape 500 euro de persoană se poate opta pentru un hotel de trei stele, cu piscină, mic dejun şi cină incluse (www.vacante.net).

Dacă vă tentează să descoperiţi comorile din sudul Italiei, în cadrul unui circuit de opt zile, puteţi decola chiar în duminica de Rusalii către Bari. „Cartierul general“ îl veţi avea în staţiunea Capitolo, scăldată de valurile Mării Adriatice, iar de pe lista obiectivelor nu vor lipsi Castel del Monte, emblema regiunii Puglia, Matera, Capitala Europeană a Culturii în 2019, sau Galatina, o fostă colonie grecească. Preţul porneşte de la 885 euro/pachet (www.paralela45.ro).

Cum perioada de la sfârşitul lunii mai şi începutul lui iunie este considerată încă extrasezon, vara poate începe cu stil şi cu un raport calitate/preţ bun şi în „Insula Primăverii Eterne“. În Tenerife, pe lângă plajele exotice şi valuri propice practicării surfului, puteţi descoperi singura junglă din Europa. Un sejur ce include şapte nopţi de cazare într-un hotel de 3 stele, cu All Inclusive, şi biletul de avion pleacă de la 700 euro (www.zepelintour.ro). 

Pentru a începe vara cu stil şi a profita din plin de plajă şi soare fără a apela la ajutorul avionului, cea mai bună destinaţie este Grecia. Clima mediteraneană garantează câteva grade în plus în termometre şi, cu puţin noroc, apa mării va fi numai bună. Cel mai uşor se ajunge în zona de nord, Halkidiki şi pe „Insula de smarald“, Thassos, distanţa faţă de Bucuresti fiind de circa 650-700 km cu maşina. 

Oferta de cazare este vastă şi, în funcţie de preferinţe, vă puteţi caza şapte nopţi la un hotel de 4-5 stele începând de la 300 euro/cameră (www.tui-travelcenter.ro). Dacă tot ajungeţi în zonă, vă recomandăm să vizitaţi Salonicul. Iar copiii nu trebuie să rateze o zi de bălăceală şi distracţie la Waterland, unul dintre cele mai mari parcuri acvatice din sud-estul Europei.

Trei idei pentru un city-break prelungit

În cazul în care vă tentează mai mult să începeţi vara cu o experienţă urbană într-o metropolă europeană încărcată de istorie şi cultură, vă puteţi gândi, de pildă, la Barcelona, Viena sau Praga. Când spui Barcelona, spui Antoni Gaudi, spui Parc Guell. 

Dar nu numai. Sagrada Familia, La Pedrera, Casa Batllo şi Muzeul Pablo Picasso sunt numai câteva dintre zecile de obiective ce merită bifate. 

Iar pentru cei interesati de shopping, în afară de magazinele chic de pe Las Ramblas, la circa 30 de minute cu maşina de Barcelona există La Rocca Village – unul dintre cele mai apreciate outleturi. Tarifele pentru trei nopți de cazare cu zbor inclus pornesc de la 199 euro (www.vola.ro). O plimbare prin Praga, „orașul celor o sută de clopotnițe“ unde s-au născut Einstein, Mozart, Kepler, Dvorak și Kafka, este un periplu cultural în timp. Printre principalele puncte de atracţie se numără Palatul Regal, Palatul Lobkowicz, Turnul Alb, Podul Carol, Muzeul Figurilor de Ceară și Fântâna Krizik. 

Tarifele pentru trei nopți de cazare cu zbor inclus pornesc de la 312 euro (www.perfect-tour.ro).

Ringstraße, celebrul „Inel“ vienez care, în numai 5,3 kilometri, reuşeşte să treacă în revistă istoria Austriei din perioada imperială şi până în zilele de astăzi, este locul în care puteți începe vara în pași de vals. Renumitele cafenele în care au fost cuprinși de inspiraţie Mozart, Beethoven sau Klimt vă vor ajuta să puneți ordine în istoria întâlnită la fiecare pas. 

Preparatele gastronomice fine regăsite în unele dintre cele mai bune restaurante vă vor purta papilele gustative într-o călătorie atemporală, în timp ce magazinele exclusiviste, expozițiile și concertele vă vor condimenta escapada. 

Zborul cu avionul și patru nopți de cazare pornesc de la 331 euro 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te