Șacalii atacă România

DE Mihai Duță | Actualizat: 20.04.2024 - 13:47

Am văzut știrea că șacalii 
atacă un oraș din România, 
probabil că o știți deja. Imediat mi-a venit în minte că, de fapt, în această perioadă, toate orașele din România sunt atacate de șacali. Vin alegerile locale!

SHARE

Când vezi care-s candidații la primării te gândești că șacalii sunt, totuși, niște animale care încearcă să supraviețuiască și asemnănarea lor cu politicienii este chiar nedreaptă.

Când vezi cum Piedone se aruncă înspre Primăria Capitalei și îi lasă fiului său moștenire Primăria Sectorului 5, nu poți să nu realizezi că astea-s adevăratele animale de pradă, adevărații terminatori. Ei nu atacă de foame, atacă doar din plăcerea de a mai pune o cărămidă cu bani peste alte cărămizi cu bani.

Dar România e țara în care un primar penal, acum și fugar prins, Cătălin Cherecheș, a fost votat pe când se afla în arest pentru fapte de corupție.

„Ai văzut că a pus băncuțe? Ăștialalți ce-au făcut?“ Ați auzit cu siguranță cuvintele astea în apărarea vreunui primar corupt. Nu contează că băncuța costa cât un avion F-16. A furat, dar a și făcut. Dar sunt și mulți alții care doar au furat și-atât. De ce s-ar opri acum?

Președintele Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, aflat sub control judiciar, este susținut de filia­la PNL pentru a candida la un nou mandat. El este acuzat de DNA că ar fi primit mită 16 milioane de lei de la un om de afaceri căruia îi ceruse 47,5 milioane de lei.

Săracul de el, nici nu primise tot ce ceruse, probabil de asta îl și susțin colegii, ca să nu rămână cu paguba.

Robert Negoiță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 3 este și el urmărit penal pentru că ar fi aprobat emiterea presupus nelegală a unor documente necesare construirii și intabulării unui bloc din centrul Capitalei.

În februarie 2023, actualul și foarte posibil viitorul primar al Sectorului 2, s-a ales cu un alt dosar în care DNA îl acuză pentru două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave legate de contractul cu Rosal.

Da, e clar, șacalii sunt atrași de gunoaie. Dar dacă animalele fac asta ca să supraviețuiască, șacalii politici o fac doar ca să se mai îmbogățească.

Și foarte mulți oameni vor pune ștampila din nou pe acești hrăpăreți. Asta este desigur, o problemă de educație.

Din păcate, o băncuță vopsită, un brad strălucitor, un mic gratis și-o chiflă aduc mai multe voturi decât programe sociale sau investiții serioase, pe termen lung, în infrastructură.

Asta și pentru că oamenii nu mai cred în niciun proiect de anvergură. Atât de mult au fost mințiți de politicieni, atât de mult au așteptat să aibă autostrăzi, spitale și școli, încât oamenii nu mai cred că vor prinde astfel de lucruri finalizate în timpul vieții lor.

Avem studii de fezabilitate care costă mai mult decât ar fi costat drumurile pentru care au fost făcute, avem spitale noi doar pe machetă, deși tot sunt promise la fiecare rând de alegeri de vreo 15 ani încoace și încă avem școli cu wc-uri în curte.

Parcă-i văd și acum scoși la tablă la un post de televiziune cu arătătorul și cu markerul la flip-chart.

Așa că românii votează pentru un mic pe care-l înghit pe loc. Chiar dacă micul, băncuța, brăduțul și luminița sunt tot din banii lor. Românii nu mai pot aștepta, la nesfârșit, ca oamenii pe care-i aleg să și facă ceva într-adevăr important pentru viața lor. Și-atunci se mulțumesc cu orice pică. Șacalii politici au înțeles de mult că e mai simplu și mai eficient să minți decât să și faci ceva. Acum atacă din nou România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 2

Bostan Marius 21 aprilie 2024 17:19
#1

Cred că e nu mai e despre un mic și o bere. E mai complicat. Tabloidizarea televiziunii și mediei în general, plus prostia manifestă propagată pe rețele sociale, subversiunea rusească permanentă făcută cu psihologi profesioniști plus alte perversiuni intelectualiste au dus la situația de azi. Dacă situația nu e contracarată profesionist de oamenii inteligenți, de lideri de opinie cu principii sănătoase, de Biserică, de profesorii buni, de antreprenori civilizați și de oameni politici mai luminați vom asista la o decădere continuă. În multe locuri ale lumii au ajuns saltimbanci primari și unii chiar cu pregătire superioară avansată dar cu mari carențe de caracter.

strauleanu doru duro 23 aprilie 2024 11:20
#2

primarii nu ar trebui numiti de partide caci v-or avea ,, obligatii ,, de partid Asa ca votati independentii

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te