Cum să cureți perdelele și draperiile pentru Paște fără să le dai jos în doar câteva minute

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 26.04.2024 - 15:09
Cum să cureți perdelele și draperiile pentru Paște fără să le dai jos în doar câteva minute - Foto: Profimedia / imagine rol ilustrativ

Cum să cureți perdelele și draperiile pentru Paște fără să le dai jos în doar câteva minute. Sfaturile specialiștilor în curățenie.

SHARE

Cum să cureți perdelele și draperiile pentru Paște fără să le dai jos în doar câteva minute. Sfaturile specialiștilor în curățenie.

Cum să cureți perdelele și draperiile pentru Paște

Curățarea perdelelor este una dintre acele treburi casnice pe care oamenii le amână de ani de zile. Procesul de demontare, spălare, presare și agățare a acestora este unul laborios - motiv pentru care mulți oameni pur și simplu le înlocuiesc.

Citește și: Ce buton trebuie să apeși la mașina de spălat să-ți iasă hainele imaculate fără produse scumpe

Cu toate acestea, vă puteți spăla și păstra perdelele și draperiile în condiții optime fără a le da jos mai întâi. Atâta timp cât aveți la dispoziție uneltele potrivite, curățarea perdelelor ar putea fi mult mai ușoară decât credeți.

Dacă nu aveți de-a face decât cu praf, un aspirator puternic cu un accesoriu lung ar trebui să fie tot ce vă trebuie pentru a vă curăța perdelele, fie că sunt sau nu din plasă. Pentru cele mai bune rezultate, însă, ar trebui să folosiți un sistem de curățare care să fie mobil și ușor.

S-ar putea să fie nevoie să folosiți scări sau o treaptă pentru a ajunge chiar partea superioară a perdelelor dvs. și singura modalitate de a face acest lucru în siguranță este să aveți ambele mâini libere.

Folosiți un accesoriu cu perie moale pentru a scăpa de praful și murdăria încăpățânată și aspirați în mod regulat pentru a vă menține la curent cu situația.

Curățați perdelele cu aburi

Dacă observați că perdelele dvs. sunt unsuroase sau au pete inestetice, un simplu aspirator nu va fi suficient. Dar, în loc să le dați jos și să le spălați, puteți îndepărta petele în timp ce perdelele dvs. sunt pe loc - cu puterea aburului.

Un aparat de curățat cu abur puternic, portabil, cu un accesoriu pentru tapițerie, poate adesea să înlăture petele și murdăria de pe perdele cu un efort minim.

Citește și: Cum păstrezi mașina de spălat ca nouă cu ajutorul a 4 obiecte pe care le ai în casă? Costă 10 lei

Loviturile ușoare, verticale, ale capului aparatului de curățat cu abur ar trebui să pătrundă în fibre fără a le îmbiba. Lucrați în secțiuni mici pentru a vă asigura că acoperiți fiecare centimetru pătrat, dar asigurați-vă că aparatul de curățat cu abur este setat pe cea mai delicată setare.

Această metodă de curățare a perdelelor este deosebit de eficientă dacă perdelele dvs. sunt groase și fabricate din fibre naturale.

Un bun aparat de curățare cu aburi ar trebui să poată elimina majoritatea mirosurilor nedorite de pe perdele. Cu toate acestea, dacă mai rămâne vreunul, s-ar putea să fie nevoie să luați câteva măsuri suplimentare.

De exemplu, un deodorizant pentru tapițerie sub formă de spray este ideal pentru a face perdelele să miroasă proaspăt și curat. Pentru a păstra prospețimea zonelor înconjurătoare, puneți pe pervazul ferestrei un bol cu praf de copt și uleiul esențial preferat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te