Noi reguli de inspecție tehnică, pentru mașinile Uber, Bolt și de Rent-a-car. La cât se face ITP-ul

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 16.04.2024 - 14:22
Noi reguli de inspecție tehnică, pentru mașinile Uber, Bolt și de Rent-a-car. La cât se face ITP-ul - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Noi reguli de inspecție tehnică, pentru mașinile Uber, Bolt și de Rent-a-car. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier a fost adoptat de Parlament și merge la promulgare.

SHARE

Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei Guvernului 3/2024 pentru modificarea unor acte normative din domeniul transportului rutier.

Astfel, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică (ITP) vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h.

De asemenea, este stabilită efectuarea la 6 luni a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitate de Rent-a-car, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciile de închiriere și de tip ride-sharing. 

Citește și: ITP-ul, Inspecția Tehnică Periodică, costă și peste 200 lei în 2024. Amenda ajunge și 6.600 lei

Noi reguli de inspecție tehnică, pentru mașinile Uber, Bolt și de Rent-a-car. La cât se face ITP-ul

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare clarificarea unor aspecte privind efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România, atestarea profesională a personalului de specialitate din domeniul transporturilor rutiere, precum şi corelarea unor dispoziţii privind încheierea şi executarea contractului de transport pentru transporturile naţionale, informează News.ro.

Prin aceste modificări, sunt exceptate de la obligaţia de a efectua inspecţia tehnică periodică vehiculele lente, respectiv vehiculele a căror viteză maximă constructivă este de până la 25 km/h sau vehiculelor lente, vehiculelor cu şenile, tramvaielor şi vehiculelor cu tracţiune animală.

Citește și: O șoferiță a trimis șpaga prin curier către inspectorii RAR. Trebuiau să-i aprobe ITP-ul

Totodată, este stabilită efectuarea la 6 luni, ca la taxi, a inspecţiei tehnice periodice a tuturor autovehiculelor care desfăşoară activitatea de Rent-a-car, atât autovehiculelor utilizate pentru transportul în regim de închiriere, cât şi autovehiculelor utilizate pentru serviciile de închiriere și de tip ride-sharing, precum Uber și Bolt. 

De asemenea, proiectul clarifică şi unele dispoziţii care reglementează examinarea persoanelor care intenţionează obţinerea atestării iniţiale pentru conducători auto transport persoane sau transport marfă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te