Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 24.04.2024 - 08:19
Care este cel mai scump telefon din lume - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
loc 1
loc 2
loc 3
loc 4
loc 5

Care este cel mai scump telefon din lume? Dacă vi se pare că smartphone-ul vostru ori al unui prieten, ce a costat, poate, câteva mii de lei, a avut un preț destul de piperat, cu totul altceva este valoarea acestor obiecte în lumea megaluxului, unde lucrurile devin opere de artă.

SHARE

Care este cel mai scump telefon din lume? Smartphone-urile au ajuns nu doar o realitate, ci și o necesitate pentru viața multor oameni de pe planetă, inclusiv din România.

Dar, de la rolul de „unealtă”, fie ea și inteligentă, până la cel de accesoriu de mare lux distanța e, uneori, foarte mare. Cam cât cota de piață a echipelor de fotbal FCSB și Farul Constanța din Superliga noastră.

Care este cel mai scump telefon din lume? Valorează cât echipele de fotbal FCSB și Farul la un loc

Cel mai scump telefon ce se vinde, la ora actuală, în România, costă aproximativ 8.500 de lei (1.700 de euro) și este Sony Xperia PRO I. 

Dar acest lucru este valabil dacă luăm în calcul doar smartphone-urile produse în masă, destinate publicului larg.

Totuși, un telefon mobil foarte bun poate fi găsit și la 3.-4.000 de lei, mai ales dacă ai acces la vreo ofertă cu reducere din partea companiei care-l vinde.

Pe de altă parte, în 2008 făcea vâlvă știrea că fotbalistul Adrian Mutu, la Fiorentina în acel moment, se află printre cei 50 de români care s-au înscris pentru cumpărarea unui Vertu Signature Diamonds, telefon de colecție, al cărui preț se ridica încă de atunci la 100.000 de euro.

O sumă uriașă, dar pe care o vedetă ca Mutu și-o putea permite cu ușurință. Dar ce nu și-ar fi putut permite nici Mutu, nici majoritatea milionarilor ori chiar miliardarilor români este să dea o avere uriașă pe cel mai scump telefon din lume.

Citește și: 55.000.000€, cel mai scump ceas din lume. Cine e singurul român cu un accesoriu apropiat ca valoare?

Prețul acestuia este din altă galaxie, valoarea sa fiind aproximativ egală cu cea a două importante echipe de fotbal din Superliga României, FCSB și Farul Constanța.

Conform site-ului specializat transfermarkt.com, cota e piață a celor două cluburi patronate de Gigi Becali, respectiv Gheorghe Hagi este de 32,45 milioane de euro pentru echipa bucureșeană și de 16,30 milioane de euro, în cazul celei de la malul mării.

Acum, dacă faceți o simplă adunare, veți obține aproximativ prețul celui mai scump telefon din lume. 

Dar iată cum arată topul celor mai prețioase smartphone-uri de pe glob, conform ierarhiei întocmite de luxhabitat.ae.

Telefonul care costă 48,5 milioane de dolari - Foto: Facebook/UTEL - Utilities & Telecom

Top 5 cele mai scumpe telefoane din lume

1) Falcon Supernova Iphone 6 Pink Diamond - 48.5 milioane de dolari

Cel mai scump telefon mobil din lume, la mare distanță de rivalii săi, l-a costat pe proprietarul său nu mai puțin de 48,5 milioane de dolari. 

Aparatul este fabricat din aur de 24 de carate și este prevăzut cu un imens diamant roz pe spate. De asemenea, telefonul vine cu un strat de platină și protecție împotriva hackerilor.

El se află în posesia Nitei Ambani, soția omului de afaceri indian Mukesh Ambani, cel mai bogat om din Asia. 

Proiectat de Falcon Luxury, acest telefon este cel mai scump telefon la nivel global, etalându-și opulența cu un exterior distinctiv din aur roz împodobit cu diamante.

Citește și: Ce preț are cel mai scump parfum din lume? Cu un flacon poți cumpăra 120 de Dacii Logan

Acesta oferă două modele, aur roz și platină, primul fiind cea mai populară alegere datorită aspectului său orbitor.

În ciuda prețului său, telefonul dispune de o cameră foto de 8 megapixeli, care ar putea părea modestă în comparație cu alte telefoane emblematice.

Cu toate acestea, camera este optimizată pentru condiții de iluminare slabă, asigurând o calitate excepțională a fotografiilor chiar și în medii slab luminate.

Camera frontală de 1,2 megapixeli este suficientă pentru selfie-uri și apeluri video, răspunzând nevoilor utilizatorilor de lux.

Securitatea este o prioritate în cazul Falcon Supernova, dispunând de un scanner de amprente încorporat în butonul Home, alături de funcții suplimentare precum blocarea prin cod de acces și Find My iPhone pentru a proteja datele utilizatorului.

2) Stuart Hughes Iphone 4S Elite Gold - 9.4 milioane dolari

Al doilea cel mai scump telefon este un iPhone 4s, proiectat de Stuart Hughes. Luneta acestui telefon este meticulos lucrată din lemn de trandafir, împodobită cu o serie impresionantă de peste 500 de diamante fără cusur, totalizând peste 100 de carate.

Panoul din spate și logo-ul său sunt realizate din aur de 24 de carate. Logo-ul Apple prezintă, de asemenea, 53 de diamante. Butonul de pornire în sine este un diamant de 8,6 carate.

Telefonul este însoțit și de un diamant de 7,4 carate, în cazul în care proprietarul îl pierde pe cel de 8,6 carate.

Citește și: Care este cea mai scumpă ciocolată din lume? Costă cât 850 de ciocolate normale

Aparatul vine într-un cufăr realizat din platină solidă cu bucăți lustruite de os de dinozaur original de la un T-REX, împreună cu pietre rare, printre care se numără opalul, pietersitul (sau „piatra furtunii”) caroitul (sau „steaua zânelor”), cuarțul rutilat (n.r. - un cuarț incolor și transparent, supranumit și „părul lui Venus”) și piatra soarelui stelar.

 3) Stuart Hughes Iphone 4 Diamond Rose - 8 milioane dolari

Al treilea cel mai scump telefon este un iPhone 4, proiectat de nimeni altul decât același Stuart Hughes.

Telefonul este fabricat din aur roz masiv și are 500 de diamante care însumează 100 de carate, în timp ce butonul de pornire are un diamant roz de 7,4 carate tăiat o singură dată.

Secțiunea din spate este proiectată elegant folosind aur roz, având logo-ul Apple iconic din aur roz împreună cu alte 53 de diamante.

Citește și: Care sunt cele mai scumpe diamante din lume? Cu cel mai valoros se pot cumpăra 50 de tancuri Abrams

Telefonul este livrat într-un superb cufăr de granit de 7 kg, căptușit cu piele Nubuck top grain. Este doar unul dintre cele două exemplare existente.

4) Goldstriker Iphone 3Gs Supreme - 3.2 milioane dolari

Luneta celui de-al patrulea cel mai scump telefon din lume este meticulos lucrată manual din platină, împodobită cu 130 de diamante impecabile, fiecare cântărind 0,75 carate, rezultând o greutate totală de 97,5 carate. 

În plus, luneta prezintă patru diamante baghetă roz, fiecare dintre ele cântărind 2,5 carate.

Secțiunea din spate a telefonului prezintă aproximativ 112 grame de aur roz de 18 carate, completate de un logo Apple din aur roz și de alte 53 de diamante. 

Butonul principal de navigare este împodobit cu un superb diamant unicat de 7,1 carate, frumos încastrat într-o montură din aur roz de 18 carate.

Citește și: Sfârșitul tragic al celui mai bogat român din istorie. A salvat statul român de la faliment

Acest telefon remarcabil oferă 32 GB de spațiu de stocare și vine deblocat din fabrică, permițând utilizarea în întreaga lume.

Mai mult, pachetul promoțional include și un portofel luxos finisat manual, confecționat din picior de struț adevărat.

5) iPhone 3G Kings Button - 2.5 milioane dolari

Telefonul extravagant creat de Peter Aloisson este confecționat dintr-o combinație de aur galben masiv de 18 carate, aur alb și aur roz.

Linia de aur alb este împodobită în mod rafinat cu o gamă uimitoare de 138 de diamante cu tăietură strălucitoare, ceea ce îi sporește opulența.

iPhone 3G King's Button ridică designul telefonului prin înlocuirea butonului home standard din plastic cu un diamant rar și orbitor de 6,6 carate.

Citește și: Care au fost cei mai bogați oameni din istorie? Elon Musk și Jeff Bezos nu intră în top 10

Astfel, el depășește chiar și creația anterioară a companiei Aloisson, Crypto Smartphone-ul, de 1,3 milioane dolari, asigurându-și poziția a cincea în topul celor mai scumpe telefoane mobile din lume.

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te