Blestemul lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos. Ce controverse a stârnit?

DE Catinca Doboș | Actualizat: 02.05.2024 - 18:19
Blestemul lui Jim Caviezel, actorul care l-a jucat pe Iisus Hristos. Ce controverse a stârnit? - Foto: The Telegraph

Jim Caviezel, actorul care l-a portretizat pe Iisus Hristos în faimosul film „Patimile lui Hristos”, a stârnit controverse în Statele Unite ale Americii, în ultimii ani, cu privire la teoriile sale conspiraționiste.

SHARE

Jim Caviezel, actorul care l-a portretizat pe Iisus Hristos în faimosul film „Patimile lui Hristos”, regizat de Mel Gibson și în care joacă și Maia Morgenstern, s-a bucurat de un succes enorm în 2004. Filmul a avut încasări de peste 600 de milioane de dolari.

Rolul lui Caviezel a fost unul epuizant atât fizic, cât și emoțional. În timpul filmărilor, Caviezel a fost lovit de fulger.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele regret al unei uriașe actrițe. „Le cer iertare”

Mai mult decât atât, în timpul scenei de biciuire, acesta a fost lovit la propriu, din greșeală. Actorul și-a dislocat și umărul în scena în care duce crucea spre răstignire, iar filmările la temperaturi sub zero grade l-au îmbolnăvit de pneumonie, conform unui articol The Telegraph.

Jim Caviezel a avut o carieră de succes, cu filme mari precum „G.I. Jane” de Ridley Scott (1997) sau „Contele de Monte Cristo” (2002), dar cel mai important rol al său și cel care l-a marcat cel mai tare a fost cel din filmul lui Mel Gibson.

Jim Caviezel, de la actor celebru, la conspiraționist

Convingerile conservatoare ale actorului au devenit, în ultima vreme, mediatizate în mod negativ în Statele Unite ale Americii.

Caviezel este un catolic devotat, care se opune avortului, un subiect care a stârnit multe controverse în SUA în urmă revocării dreptului la avort în anumite state, în iunie 2022. 

Citește și: Maia Morgenstern nu a intrat din prima la Academia de Teatru. Tatăl ei nu îngăduia televizor în casă

Caviezel militează împotriva nudității în filme și a refuzat scene de dragoste din respect pentru soția sa.

El consideră valorile liberale a fi sataniste.

Cea mai controversată idee promovată de Caviezel este teoria conspiraționistă conform căreia elitele liberale ale lumii răpesc și torturează copii până la moarte pentru ca glandele lor suprarenale să poată fi recoltate pentru a extrage droguri psihedelice, teorie cunoscută în SUA sub numele de QAnon.

Citește și: Cum se traduce Maia Morgenstern. De ce a fost pedepsită după colaborarea cu Mel Gibson. Asta au spus

Jim Caviezel a jucat în filmul „Sound of Freedom” („Sunetul Libertății”, 2023), un film despre un agent guvernamental american, care-și dedică viața pentru a salva copiii răpiți de traficanții sexuali la nivel global.

Alejandro Monteverd, regizorul acestui film, a spus că teoriile vehiculate de Caviezel i-au afectat cariera, iar filmul a fost plănuit cu mult înainte ca aceste teorii să înceapă să fie răspândite în SUA, în 2017, conform the Guardian.

Mel Gibson va lansa continuarea filmului „Patimile lui Hristos”, în 2025

Deși cariera lui Caviezel a avut de suferit în ultimii ani, din cauza părerilor sale controversate, Mel Gibson a anunțat că în 2025 va fi lansată o continuare a filmului din 2004, iar Jim Caviezel și Maia Morgenstern vor juca din nou rolurile care i-au făcut faimoși la nivel global.

Citește și: Începe Săptămâna Patimilor. Toate obiceiurile românilor din aceste zile. De ce se poartă doliu?

Filmul „The Passion of the Christ: Resurrection - Chapter I” („Patimile lui Hristos – Învierea – Capitolul I”) va spune povestea celor trei zile dintre moartea și învierea lui Iisus Hristos.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te