VIDEO Cursa centenară Le Mans 24h, după 16 ore: Ferrari se bate cu Toyota, Filip Ugran pe 15 în LMP2

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 11.06.2023 - 10:58
Cursa centenară Le Mans 24h, după 16 ore: Ferrari se bate cu Toyota, Filip Ugran pe 15 în LMP2 - Foto: Profimedia Images
Monopostul pe care aleargă și pilotul român Filip Ugran se afla pe locul 15 în clasa LMP2, după 16 ore de cursă la Le Mans 24h - Foto: captură ecran

Specacol total, în cursa centenară Le Mans 24h. La clasa Hypercar, Toyota a depășit Ferrari după start, dar Ferrari a revenit la conducere după 12 ore. Iar după 16 ore Ferrari-ul #51 avea doar 12 secunde în fața Toyotei #8. Românul Filip Ugran era pe locul 15 în clasa LMP2.

SHARE

Ferrari și Toyota au din întunericul cursei centenare Le Mans 24h pentru a se bucura „umăr la umăr” de o dimineață înnorată, dar, din fericire, uscată.

După 12 ore de turații maxime, Ferrari a repreluat conducerea cursei de la Toyota. Iar după 16 ore de cursă, Ferrari-ul #51 avea doar 12 secunde în fața Toyotei #8. 

Alessandro Pier Guidi a recuperat timp la fiecare buclă de 13,6 km. Iar Toyota și Ferrari din frunte au intrat la boxe în același timp, după 207 tururi. Mecanicii de la Toyota au schimbat capota mașinii lor, în timp ce Pier Guidi i-a cedat locul lui James Calado, care a ieșit de la boxe chiar înaintea rivalului său japonez.

Cadillac „aștepta” pe locurile 3 și 4 să atace în cazul în care cei doi lideri se vor „certa”. Iar primul Porsche, numărul #6, se afla la peste un tur de Ferrari-ul #51.

Ambele Peugeot 9X8 sunt încă în cursă, dar orice speranță de a crea o surpriză s-a evaporat peste noapte. Ele se află la două, respectiv opt tururi în spatele celor doi lideri.

Citește și: VIDEO Porsche a sărbătorit 75 de ani promițând cea mai rapidă mașină de stradă. E 100% electrică!

Mașinile Glickenhaus sunt, de asemenea, încă în cursă, pe locurile șapte și opt. Mașina Vanwall #4 a ieșit de pe circuit în Porsche Curves la ivirea zorilor, aparent din cauza unei defecțiuni la motor.

Bătălia LMP2, în esență între echipele Inter Europol Competition și Team WRT, continuă în ritm alert. Monopostul pe care aleargă și pilotul român Filip Ugran se afla pe locul 15 în clasa LMP2, după 16 ore de cursă.

O mașină de NASCAR face senzație la LMGTE Am

Bătălia în clasa LMGTE-Am era încă mult prea strânsă pentru a fi decisă cu 8 ore înainte de încheierea „Cursei Secolului”.

7 mașini se aflău în același tur, cu Ferrari-urile 488 GTE EVO Kessel Racing #57 și AF Corse #54 și Iron Dames #85 și Project1-AO Porsche 911 RSR-19 #56, disputădu-și conducerea.

Citește și: „Cursa Secolului”, Le Mans 24h: 62 de mașini și 186 de piloți. Românul Filip Ugran scrie istorie

De la jumătatea cursei au mai avut loc două abandonuri la această clasă: Aston Martin Vantage #77 D'Station Racing, care avea un șasiu nou în urma unui accident puternic în antrenamentele libere de miercuri, a suferit o defecțiune la baterie și nu a mai putut reporni, iar Porsche-ul #88 Proton Competition a ieșit în decor în Indianapolis.

Iar mașina de NASCAR Chevrolet Camaro ZL1 NASCAR Cup #24 face senzație la în cursa centenară Le Mans 24h.

Mașina de la Garage 56 se lupta cu cei mai buni piloți LMGTE Am, aflându-se chiar în spatele liderului clasei, după 16 ore de cursă. 

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te