Viorica Dăncilă merge până la capăt

DE Petre Bădică | Actualizat: 17.08.2018 - 12:04

Scrisoarea pe care premierul a adresat-o UE arată slugărnicia, ticăloșia și lipsa ei de respect față de cetățenii României.

SHARE

„Manifestația din 10 august a devenit un subiect de dispută politică intense. Consider că aceste încercări de înlăturare pe cale violentă a unui guvern legitim pot reprezenta un precedent periculos în rândul statelor democrate”, susține Viorica Dăncilă în scrisoarea trimisă conducerii Comisiei Europene.

„Forțele de ordine au întreprins demersuri de oprire a violențelor în conformitate cu legislația în vigoare. De asemeneafuncția constituțională de mediator între societate, forțele politice și instituțiile statului, care revine președintelui României, conform atribuțiilor din legea fundamentală, a fost ignorată de către acesta, care dimpotrivă a găsit momentul să aducă acuze guvernului și să facă un apel la continuarea protestelor”, îi scrie Dăncilă președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, și prim-vicepreședintelui Frans Timmermans.

Este incredibil ca, la o săptămână de la înăbușirea violentă a protestelor de către jandarmi, premierul României să nu și-a făcut, încă, apariția în mod public. Vă puteți imagina că premierul Italiei, Giuseppe Conte s-ar  puteaadresa națiunii îndoliate după prăbușirea unui pod de pe o autostradă doar prin comunicate de presă? Sau pe cancelarul german Angela Merkel rămânând încremenită în clădirea guvernului în orele imediate de după atentatele din martie 2017? 

Este de neacceptat pasivitatea premierului unei țări aflată de o săptămână în breaking news, cu sute de oameni care au avut nevoie de îngrijire medicală, atât protestatari dar și jandarmi. Ce să ne imaginăm? Că doamna Dăncilă stă într-un buncăr, iar Liviu Dragnea o hrănește cu vești potrivit cărora afară luptele de stradă continuă?   

Scrisoarea lui Dăncilă către liderii UE repetă, la virgulă, ideile lui Liviu Dragnea care, a doua zi după proteste, vorbea despre „subminarea autorității statului” dar și despre faptul că „cel mai grav dintre toate, însă, este mesajul iresponsabil al președintelui Iohannis de vineri seara, în care critică intervenția jandarmilor, deși aceștia și-au făcut datoria potrivit legii și au luat toate măsurile necesare pentru restabilirea ordinii publice”. Curată slugărnicie față de un infractor.

În comunicat, Dăncilă ține partea jandarmilor înainte ca instanța să se pronunțe,  putând influența astfel ancheta. 

Stupefiant este și faptul că Dăncilă și Dragnea își închipuie că  Jean-Claude Juncker și Frans Timmermans stau într-un turn de fildeș și nu au acces la sutele de filme cu violențele la care au fost supuși oamenii care protestează. Că reprezentanța Comisiei Europene în România se  informează doar din comunicatele de  presă ale guvernului.

Dăncilă își ignoră și la această oră poporul. Singura ei grijă este ca imaginea condamnatului definitiv Liviu Dragnea în Europa să fie impecabilă

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te