FOTO O șoferiță, blocată 40 minute într-o Tesla în Soare. Mașina electrică și-a făcut update de soft

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 15.04.2024 - 11:53
O șoferiță a rămas blocată 40 de minute într-o Tesla. Mașina electrică și-a făcut update de soft - Foto: captură TikTok
O șoferiță a rămas blocată 40 de minute într-o Tesla. Mașina electrică și-a făcut update de soft - Foto: captură TikTok

O șoferiță a rămas blocată 40 de minute într-o Tesla, într-o zi călduroasă, fără să poată deschide geamurile sau să dea drumul la aerul condiționat. Mașina electrică și-a făcut pur și simplu un update de soft, timp în care sistemele electronice n-au funcționat.

SHARE

Toate mașinile Tesla dispun și de un sistem de siguranță, de deschidere manuală a portierelor, dar femeia, TikToker de „profesie”, a explicat că nu a deschis ușa manual pentru a scăpa din „cuptor” deoarece în manualul automobilului scrie că operațiunea poate afecta sistemele mașinii dacă se face în timpul unui update de software „Over The Air” (OTA).

Citește și: Păcăleală de 1 Aprilie? Nu! Peste 50% din șoferii de mașini electrice regretă că au făcut pasul

O șoferiță, blocată 40 minute într-o Tesla în Soare. Mașina electrică și-a făcut update de soft

O TikTok-eriță cunoscută cu nickname-ul „Brianna Janel”, care conduce o mașină electrică Tesla, spune că „este o proastă” pentru că s-a „prăjit ca un pui la rotisor” într-o parcare din Orange County, SUA, în plin soare, după ce i-a dat voie automobilului să-și facă un update de soft, relatează businessinsider.com.

Operațiunea a durat circa 40 de minute, dar șoferița nu s-a gândit că în acest timp niciun sistem electronic/electric al vehiculului nu mai funcționează. 

"Sunt o proastă... Când mașina se actualizează, ești blocat în mașină dacă o activezi în timp ce ești în ea (...) Acum sunt blocată în mașină, literalmente, sunt transpirată leoarcă. În interiorul mașinii mele sunt 39 de grade", a explicat Brianna Janel, într-un videoclip postat pe TikTok, care s-a viralizat imediat, adunând peste 18,3 milioane de vizualizări.

"Sunt ușor speriată, sper să nu rămân fără aer. Nu pot să deschid ușile sau geamurile, altfel aș putea să-mi stric mașina", a continuat Janel, în videoclipul său viral.

Citește și: Cum omoară mașinile electrice și China producătorii auto tradiționali. Prețul mediu al EV, 55.800 €

Într-un alt videoclip TikTok-erița a spus că deține Tesla de aproximativ 6 ani, dar aceasta a fost prima dată când a decis să actualizeze mașina în timp ce se afla înăuntru. 

Manualul de utilizare al mașinilor electrice Tesla avertizează proprietarii că unele sisteme de siguranță sunt dezactivate în timpul actualizărilor de software și îi avertizează să nu deschidă portierele sau geamurile în timp ce actualizarea este instalată, în caz contrar "ați putea deteriora vehiculul".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te