Istvan Kovacs, făcut praf de presa din Spania după ce Barcelona a fost zdrobită de PSG. Cine-l apără

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 17.04.2024 - 11:04
Istvan Kovacs, făcut praf de presa din Spania după ce Barcelona a fost zdrobită de PSG Foto: profimediaimages.ro

FC Barcelona a fost eliminată din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce marți seară a pierdut returul cu PSG cu scorul de 1-4. Deciziile arbitrului român Istvan Kovacs au influențat decisiv rezultatul partidei.

SHARE

Paris Saint-Germain a învins-o pe Barcelona cu scorul de 4-1 în returul sferturilor de finală ale Champions League, după ce în tur catalanii s-au impus cu 3-2, iar deciziile arbitrului român Istvan Kovacs au influențat decisiv rezultatul partidei.

Mai întâi, Kovacs i-a arătat direct cartonașul roșu lui Ronald Araujo, după un fault comis de fundașul Barcelonei asupra lui Bradley Barcola, apoi a acordat penalty pentru PSG după un fault comis în careu de Joao Cancelo.

Istvan Kovacs, făcut praf de presa din Spania după ce Barcelona a fost zdrobită de PSG

”PSG, arbitrul și erorile au trezit-o pe Barca din visul european”, a scris cotidianul Sport, care a subliniat ”arbitrajul extrem de sever de la eliminarea lui Araujo” și regretă că românul nu a consultat imaginile înainte de a lua decizia finală.

Citeşte şi: Omul lui Hagi a făcut dezvăluiri despre conflictul cu Dan Petrescu."Ne-a certat. M-a înjurat"

Istvan Kovacs a fost făcut praf de Xavi la interviul de după meci și, în general, arbitrul român s-a ales cu o mulțime de critici în spațiul online.

Mundo Deportivo este și mai dur, când scrie de ”arbitrajul suspect al lui Kovacs”!

”O decizie mult prea severă a românului a trezit-o pe PSG, care începuse la fel de neputincioasă ca în meciul tur, Barcola a căzut teatral”, a subliniat Mundo Deportivo, care a recunoscut în schimb justețea penalty-ului acordat la intervenția lui Cancelo asupra lui Dembele.

Continuă însă Mundo Deportivo: ”Apoi, arbitrul nu a dat penalty la contactul lui Vitinha cu Gundogan, apoi pe final a început să împartă cartonașe în stânga și în dreapta”. 

Faza a fost analizată și de Sport, care a dat sentința: ”penalty ignorat de VAR” și a cerut eliminarea lui Kylian Mbappe (care avea deja un cartonaș galben) după celebrarea golului al treilea al parizienilor.

Cine îl apără

Însă, în mod surprinzător, un jucător din lotul Barcelonei, care a fost integralist în disputa cu PSG, a ales să îl ierte pe „central”. Este vorba despre germanul Ilkay Gundogan, care în schimb l-a luat la țintă pe colegul Ronald Araujo.

Mijlocașul a transmis clar că Araujo a greșit în momentul în care a ales să facă fault din postura de ultim apărător, mai ales că era doar minutul 29 al disputei:

„În acel punct al jocului, trebuie să fii sigur că poți ajunge la minge. Dacă nu, dă-i o șansă portarului nostru! Atât de multe minute jucate în 10 oameni… Te ucide!”, a spus Gundogan, la flash-interviu, citat de AS.com.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te