Dragnea: La 10 august a fost o tentativă de lovitură de stat, finanțată din exterior

DE Mircea Marian | Actualizat: 10.09.2018 - 14:09
Dragnea, Firea și Robert Negoiță, martie 2017 Foto: Facebook

Președintele PSD a susținut că e în ordine dacă Firea îl consideră vinovat pentru toate nerealizările din București, dar e nepermis ca un mebru PSD `să se așeze la coada celor care atacă Guvernul`.

SHARE

Dragnea a promis o discuție serioasă în partid pe tema declarațiilor lui Firea. „Ieșirea liderului PSD vine la finalul unei săptămâni în care Gabriela Firea, vicepreședinte PSD și Primar al Capitalei s-a lansat într-un atac dur la adresa sa. Ca reacția, PSD se pregătește de un Comitet Executiv Național și a stabilit deja alegeri în mai multe filiale, printre care și Organizația București, unde aceasta este interimar”, anunță Antena 3.

Duminică, Firea a scris pe Facebook că se luptă singură pentru `etica, principii, onestitate in politica si administratie`. 

Newsweek România vă va prezenta principalele declarații ale liderului PSD. 

Emisiunea a început. 

Dragnea: Aș vrea să vă explic de ce se întâmplă lucrurile astea. După alegerile din 2016, PSD a început să fie atacat violent, indiferent care a fost guvernul. Să vedem de ce sunt nervoși și care sunt cei nervoși, să vedem ce s-ar pierde dacă PSD nu ar mai fi de la guvernare. 

Parchetele, conducerile parchetelor: ar pierde o putere ingrozitoare pe care au exercitat-o odios, nelegal, mulți ani. Au teamă de ideea de audit, a abuzurilor pe care le-au făcut, care au dus la pușcărie oameni nevinovați. Dacă PSD rămâne la guvernare, rămâne posibilitatea ca conducerile acestor parchete să fie realizate prin numiri recomandate de competența celor numiți și dorința lor de a aplica legea corect. 

Ce ar pierde conducerea SRI, eu am mare respect pentru ofițeri, nu pentru conducere. Conducerile au ieșit din matca constituțională, acționând subteran și obscur. Am anunțat că începem să modificăm legile securității naționale. SRI trebuie să revină în matca constituțională, nu va mai avea posibilitatea să facă sau să fărâme guverne. Domnu Răzvan, sunt lucururi începute! Legile securității să fie adoptate în această sesiune.

Să vorbim despre bugetele serviciilor. Nu m-am opus să finanțăm corect serviciile secrete, a fost o sarabandă de creșteri a bugetului SRI. O să discutăm despre posibilitatea ca serviciile să aibă firme sub acoperire. 

Cine ar mai pierde? Iohannis. Să identificăm o acțiune, un ceva pe care Klaus Iohannis l-a făcut în 4 ani. 

Legea pensiilor publice, nu s-a agitat nimeni din opoziție, va duce la triplarea pensiilor foarte curând. 

Astea sunt mizele, ale lor să nu se facă. 

Referendumul pentru familie are o miză extraordinară pentru poporul român. 

Până la sfârșitul anului, autostrada București-Brașov trebuie să aibă contractul semnat.

Trebuie să mai ținem și terenul în România, dacă ne iau și pământul ajungem chiriași la noi în țară. 

Pentru a nu continua acest program au început atacuri directe, pesta porcină e din cauza mea, m-au condamnat. Au încercat cu dosare, cătușe, cu promisiuni mieroase la mulți membri PSD. Acum au mers în interior. 

Eu am aflat la tv săptămâna asta (că există o situație tensionată). Eu nu pot să spionez pe nimeni, nu am cum. Nu am serviciu de spionaj. Astea-s prostii. Credeți că MI, unde lucrează oameni serioși, spionează pentru cineva? 

Eu încerc să nu răspund la atacuri personale. Nu pot să nu iau apărarea miniștrilor și a guvernului, guvernului nostru. 


Procurorul Lazăr încearcă intimidarea jandarmeriei


ELCEN: s-a adoptat ordonanță la o săptămână după hotărârea consiliului București. Apoi s-a modificat hotărârea de consiliu. Centura Capitalei: nenumărate întâlniri. Ministrul mi-a spus că se lucrează la întrebări constituționale: o autoritate locală poate deține un drum pe teritoriul altor localități. dacă toate nerealizările de la primăria Capitalei sunt din cauza mea, așa a identificat doamna Firea, e în regulă. Dar e nepermis ca un membru de partid să se așeze la coada celor care atacă Guvernul. Urmează o discuție serioasă în partid. 

Dumitrescu: Cine va pleca?

Dragnea: Eu zic ca PSD să rămână la guvernare. Nu poți să fii cu argumente insuficiente să ceri demisia ministrului de Interne. Eu sunt absolut convins că-n 10 august instituțiile statului nu au greșit cu nimic. PSD ce trebuia să facă, să o demită de Carmen Dan? Doamnei Firea i s-a inoculat ideea că cineva vrea să arunce vina pentru 10 august pe doamna prefect. I-am și spus doamnei Firea înainte de CEx am văzut în presă că doamna Dan ar fi spus ceva despre prefect, care e apropiat doamnei Firea. 

Pe 10 august sunt suficiente elemente să vorbim de tentativă de lovitură de stat, inclusiv finanțată din exterior. Săptămâna viitoare vor ieși. Au fost organizați tip paramilitar. Sper ca DIICOT și Parchetul General să-și facă datoria față de țară, nu față de un individ, față de grupuri de interese. Prin acțiunile lui Lazăr, procurorul general, s-a încercat intimidarea jandarmeriei. 

Obiectivul tuturor trebuie să fie păstrarea guvernării. 

Eu sper ca doamna Firea să fie sinceră și dezinformată. Nu regret că am susținut-o la primărie. 

Sunt zone în care Bucureștiul arată foarte bine și zone unde mai este mult de muncă. 

Am rugat-o pe doamna prim-ministru să ne prezinte o evaluare a miniștrilor.

Din partea mea, Firea nu riscă excluderea. N-am de unde să știu dacă riscă din partea CEx. Nu depinde de mine. 

Sunt unii colegi care au fost extrem de deranjați aceste ieșiri, care afectează partidul, care pot afecta coaliția de guvernare și pot da pe tavă Guvernul lui Iohannis. 


„Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică”


Ideea amnistiei nu este o iluzie juridică. Se vorbește despre un pachet de soluții să se repare nenorocirile generate de implicarea serviciilor în parchete, de aceste protocoale neconstituționale. S-a cerut doamnei prim-ministru ca efectele acestor protocoale să fie șterse. Nu e amnistie? E în regulă. Cei nevinovați să nu mai plătească efectele acestei vânători de vrăjitoare. 

(Tudorel Toader) trebuie să se hotărască, să finalizeze propunerile. O să discutăm ce punem în legea de abrogare a ordonanței șase. Domnul ministru să vină cu propuneri. Nu putem să ne plângem la nesfârșit. Ideea de rezist este de rezistență la revenirea la normalitate. 

Iohannis vrea să blocheze orice. 

Maior face jocuri în continuare, se crede în continuare directorul SRI. A fost în România, au apărut tulburări la partid. Remarcam o coincidență. Bineînțeles că domnul Iohannis o să-l țină în brațe.

Noi acum suntem la intensitatea maximă a acestei lupte, sunt ultimele zbateri ale acestei hidre. Miza lor este ca această guvernare să se rupă. 

Sunt foarte mulțumit de doamna prim-ministru. În anumite ministere, anumiți colegi nu au reușit să aibă decizia de oportunitate. Doamna prim-ministru trebuie să prezinte o evaluare, care să se încheie cu o remaniere. 

România trebuie să câștige un procent însemnat și o parte însemnată din producția de gaze (offshore) să se vândă pe piața din România. De ce a întors Iohannis legea offshore? De ce nu a avut o discuție în CSAT? Singurul obiectiv este al doilea mandat. Să dezbine România. E mai rău Iohannis, face mai mult rău (ca Băsescu). 

Nu voi răspunde la atacuri personale, să nu se înțeleagă că nu voi vorbi în interiorul partidului. Serios și foarte bine documentat. Discuția despre remaniere: am nemulțumirile mele, dar le voi spune după doamna prim-ministru. 

Eu am spus în C.Ex.: opinia mea este că trebuie să avem un candidat comun. Am convenit cu domnul Tăriceanu: nu trebuie să pronunțăm nici un nume acum. Sunt convins că Iohannis nu va mai fi președinte. 

Eu nu am vorbit în partid despre nici un om. 

Avem absolut toate șansele dacă toți colegii de partid înțeleg că toate frustrările acumulate sunt sub aceste obiective majore. Dacă ne dăm cu pietre în cap, ce am câștigat? 

Iohannis e cel mai puternic om din România: are serviciile, cea mai mare parte din procurori și exercită această putere abuziv. El produce rău, noi producem dezvoltare. 


Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te