EXCLUSIV Armata admite: un tren cu arme a tranzitat România. Direcția: Ucraina. Proprietar secret

DE Petre Bădică, Alexandra Lupascu | Actualizat: 14.03.2024 - 10:27
EXCLUSIV Armata admite: un tren cu arme a tranzitat România. Direcția: Ucraina. Propriterar secret - Foto: Twitter / Chassa24 / Profimedia Images

Armata a admis, în această seară, în exclusivitate pentru Newsweek România, că un tren cu arme a tranzitat România. Armata spune că armele nu erau ale Ministerului Apărării și refuză să spună cine este proprietarul armelor care se îndreptau spre Ucraina.

SHARE

Secretomania continuă la București în ceea ce privește ajutorul militar pe care România îl oferă Ucrainei. Acest lucru stârnește situații amuzante și, în același timp, jenante așa cum s-a întâmplat atunci când președintele Zelenski a mulțumit României pentru armamentul trimis. Vezi LINK mai jos.

Citește și: Zelenski: România a ajutat Ucraina cu sisteme de apărare antiaeriană. Despre ce „arme” ar fi vorba

Newsweek a publicat, miercuri dimineața un VIDEO pe care îl găsiți AICI

EXCLUSIV Armata admite: un tren cu arme a tranzitat România. Direcția: Ucraina. Propriterar secret

Video a fost însoțit de un articol în care spuneam că zeci de transportoare blindate BTR-60 au ieșit din România spre Ucraina, așa cum reiese din înregistrarea video publicată pe o rețea de socializare. Blindatele sunt identice cu cele promise de Bulgaria pentru armata Ucrainei. Vezi LINK mai jos:

Citește și: VIDEO Zeci de transportoare blindate au ieșit din România cu destinația Ucraina. Cine le-a trimis? | Newsweek Romania

 În înregistrarea video publicată de un martor pe tik tok se vede un tren cu zeci de transportoare blindate care trec prin gara Suceava Nord. Newsweek a putut confirma, suprapunând imaginile din video cu cea a gării Suceava că, într-adevăr, e vorba despre tranzitarea gării din nordul României (vezi foto jos).

Ministerul Apărării și guvernul nu au anunțat, oficial, tranzitarea României de către un tren plin cu arme către singura destinație posibilă Ucraina. Newsweek a făcut legătura între transportul din video și anunțul autorităților bulgare de acum câteva zile, potrivit cărora 100 de transportoare blindate BTR-60 vor fi trimise în Ucraina. 

Presa bulgară a prezentat și imagini cu transportoarele care urmau a fi trimise în Ucraina. Newsweek a comparat cele două imagini. Nu poate fi îndoială că transportoarele din VIDEO surprinse în Gara Suceava sunt cele prezentate de armata bulgară. Vezi poza de mai jos:

Newsweek a scris în două rânduri despre blindatele pe care Bulgaria le trimite zilele acestea în Ucraina ca ajutor de război. Vezi AICI și AICI.

Newsweek a adresat 4 întrebări către MAE și Ministerul Apărării:

Ce vehicule militare erau transportate și care era destinația?

Era vorba de blindate din Bulgaria?

În baza cărui acord au fost tranzitate vehicule militare prin România către Ucraina?

MAE ne-a precizat că nu are nicio legătură cu transportul de arme.

Ministerul Apărării a răspuns după 12 ore confirmând doar transportul de arme tranzitat prin România și faptul că armele nu sunt românești.

Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă precizăm următoarele:

În imaginile la care faceţi referire este o garnitură de tren cu tehnică militară care nu aparţine MApN şi care s-a aflat în tranzit pe teritoriul României.

Este greu de înțeles opțiunea României de a secretiza și „operațiuni militare” care pot fi văzute și de către copii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te