VIDEO S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. 3 nave de 500.000.000$, distruse

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.03.2024 - 13:11
S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. 3 nave de 500.000.000$, distruse - Foto: X/ @Christophe_Tymo

S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. Ultima „victimă” făcută de forțelor ucrainene este vasul spion „Ivan Khurs” care a fost lovit de două rachete în același timp. Celelalte două nave rusești spulberate de ucraineni sunt Yamal și Azov.

SHARE

S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. Orașului portuar anexat de Rusia în 2014 „trăiește” tot mai acut sub semnul războiului declanșat de Putin în Ucraina.

S-a dezlănțuit iadul asupra navelor rusești din Marea Neagră. 3 nave de 500.000.000$, distruse

Ucraina a dezlănțuit iadul asupra navelor de luptă ale lui Putin, după ce a tras 18 rachete asupra orașului, infrastructurii portuare și a Flotei Mării Negre din Sevastopol.

Prețiosul vas de război spion al lui Putin, Ivan Khurs, în valoare de 101.000.000 $ a fost lovit simultan de două rachete ucrainene..

Momentul în care navele rusești sunt făcute bucăți într-un atac masiv cu rachete lansat de Ucraina asupra orașului portuar anexat Sevastopol publicat pe rețelele de socializare de forțele ucrainene și de rușii care locuiesc în Crimeea.

Citește și: Supertancul pe care vor să-l construiască Germania şi Franţa, pentru Ucraina

Din cele 18 rachete trase de ucraineni, 11 au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă, dar șapte au lovit ținte care ar fi inclus principalul centru de comunicații al flotei ruse de la Marea Neagră.

Citește și: VIDEO Momentul când nava rusă de 60.000.000$ luptă cu drone ucrainene. Ajunge pe fundul Mării Negre

Două nave mari de debarcare au fost lovite anterior în atac - Yamal și Azov, fiecare în valoare de 215.000.000 de dolari americani.

Comunicațiile strategice ale forțelor armate ucrainene au declarat duminică că cele două nave au fost lovite, fără a menționa Ivan Khurs, o țintă de mult timp. 

Dimensiunea pagubelor suferite de Ivan Khursm care are un echipaj normal de 131 de persoane, nu este clară la acest moment.

Citește și: VIDEO Lecția Ucrainei: Cum să distrugi Flota Mării Negre a Rusiei când nu ai nave de luptă

Nava Yamal a suferit avarii "critice", a raportat GUR, serviciul de informații militare ucrainean. 

"Rușii pompează continuu apă din nava avariată, care a participat la anexarea Crimeei și a fost în reparații din 2017 până în 2023", a declarat acesta.

Flota rusă, pe fundul Mării Negre

Nava Ivan Khurs este o navă de informații pentru transmisiuni din clasa Yuriy Ivanov (Proiectul 18280), care a intrat în serviciu în 2017.

Anul trecut, Ucraina a fost de două ori aproape de a o scufunda cu atacuri kamikaze cu drone maritime, iar rapoartele au spus că a fost avariată.

Citește și: VIDEO Corveta rusească Sergey Kotov de 65.000.000$, scufundată în Marea Neagră după un atac cu drone

Dacă se confirmă, pierderile vor fi o lovitură devastatoare pentru dictatorul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Yamal are un echipaj normal de 98 de persoane, iar Azov 87.

Lovitura vine la câteva zile după ce amiralul Alexander Moiseev, în vârstă de 61 de ani, a fost numit comandant-șef al marinei rusești, după ce dictatorul l-a concediat brusc pe amiralul Nikolay Yevmenov, titularul anterior, care ocupase postul timp de cinci ani, din cauza scufundării unei nave de luptă anterioare de către Ucraina. 

La începutul acestei luni, nava de patrulare Serghei Kotov, în valoare de 65.000.000$ , una dintre cele mai noi nave militare ale lui Putin, a fost spulberată de un roi de drone de atac MAGURA V5 fără pilot. 

Luna trecută, nava mare de debarcare Caesar Kunikov, în valoare de 215.000.000 $, a fost, de asemenea, distrusă. 

Rusia a pierdut mai mult de un sfert din flota sa - aproximativ 21 de nave - în război, inclusiv scufundarea timpurie, în 2022, a navei amiral Moskva, în urma unui atac cu rachete Neptune lansat de Ucraina. 

Cartierul general al Flotei Mării Negre din Sevastopol a fost, de asemenea, distrus anul trecut într-un atac cu rachete. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te