Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.04.2024 - 09:57
Șoferii fac orice să evite amezile de radar Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

Șoferii care circulă cu viteză excesivă se aleg cu amendă și, în funcție de numărul kilometrilor înregistrați peste cei legali, se poate reține permisul de conducere. Unii au găsit o metodă pentru a nu putea fi amendați.

SHARE

Șoferii care circulă cu viteză excesivă pot rămâne și fără permis. Pe lângă amendă, sacțiunea prevede și puncte de penalizare. Astfel că încearcă orice să scape de pedepse. 

Una dintre metode este să facă în așa fel încât numărul mașinii să nu fie vizibil. Murdărirea plăcuței de înmatriculare nu mai este la modă. Mai mult, primesc 2-3 puncte amendă dacă sunt prinși de poliție. 

Cu toate acestea, unii șoferi au descoperit o nouă metodă. 

Ce fac șoferii pentru a scăpa de amendă chiar dacă circulă cu viteză. Poliția nu are ce să le facă

Experții de la Direcția Generală de Trafic din Spania monitorizează deja o nouă abatere care a devenit virală în ultimele zile și al cărei videoclip provine din Italia.

Ingeniozitatea unor șoferi de a evita amenzile, în special a celor care au legătură cu viteza, pe tronsoane controlate cu radar, nu are nicio graniță. Nu ar fi surprinzător dacă această tehnică nouă va începe să fie văzută pe drumurile din toată Europa.

Astfel, șoferii aplică autocolante în forma numerelor și literelor de pe plăcuța de înmatriculare, exact de aceeași dimensiune. Acestea nu se văd decât dacă sunt examinate foarte atent.

Citește și: Ce amendă iei dacă mergi cu 10 km/h mai încet decât limita permisă. Mulți șoferi nici nu știu de ea

Numărul de înmatriculare este vizibil așa că poliția nu îi pot opri pe conducătorii auto pentru numere murdare, de exemplu. Însă, materialul acestuia reflectă lumina atunci când este privit printr-un obiectiv radar, făcând ca numărul să dispară în camerele de luat vederi atunci când se face fotografia.

Dacă acest tratament este aplicat doar unui singur număr sau chiar 2 numere, va apărea că dispariția numărului este o reflectare accidentală în fotografia radar. Acest lucru face imposibilă identificarea corectă a vehiculului și dăunează grav legalității amenzii, scrie ziarulromanesc.de.

Această procedură, care va îngreuna citirea plăcuței de înmatriculare, ar fi considerată o infracțiune gravă în Spania, cu amenzi de 200 de euro pentru șoferi. Dacă s-ar schimba chiar și numerele sau literele plăcuței de înmatriculare, ar fi vorba de falsificare de documente, care vine cu amenzi de 6.000 de euro și până la 3 ani de închisoare. 

Ce amenzi iei în România pentru viteză

Conform Codului rutier, pentru depășirea cu 10 și 20 km/h se sancționează cu două sau trei puncte de amendă (330 sau 495 de lei), la care se adaugă și două puncte de penalizare.

Citește și: Amendă contestată de un șofer. A fost înregistrat de radar ca bolid de F1, deși era cu Skoda

Pentru depășirea cu între 21 și 30 km/h, agentul de circulație te poate pedepsi cu patru sau cinci puncte amendă (660 - 825 de lei), la care se adaugă trei puncte de penalizare.

Pentru depășirea cu de la 31 km/h până la 40 km/h, penalizarea poate pleca de la șase puncte de amendă și poate ajunge până la 8 puncte de amendă (990-1.320 lei).

Dacă depășești limita de viteză maximă admisă cu peste 50 km/h, sancțiunea va fi cuprinsă tot între 9 și 20 de puncte de amendă (1485 -3.300 de lei ). În plus vei rămâne și fără permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile. 

Citește și: FOTO Polițiștii „exersează” mersul pe linia de tramvai cu Logan-ul. Cu girofaruri, să elibereze șina

Dacă circuli cu numere murdare amenda este de 2-3 puncte de amendă (330 sau 495 de lei).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te