Peste 100 de copii cu toxiinfecție alimentară la un afterschool. Ce au mâncat micuții?

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 15.01.2024 - 16:35
Peste 100 de copii au făcut toxiinfecție alimentară - Foto: Freepik - cu rol ilustrativ

Peste 100 de copii cu toxiinfecție alimentară la un afterschool. Ei au acuzat primele simptome după ce au consumat mâncarea furnizată de o firmă de catering, câțiva dintre elevi ajungând la spital.

SHARE

Peste 100 de copii cu toxiinfecție alimentară la un afterschool. Ei au acuzat simtome specifice începând chiar de joi seară, după ce au consumat mâncarea preparată de o firmă de catering.

Peste 100 de copii cu toxiinfecție alimentară la un afterschool. Ce au mâncat micuții?

Peste 100 de elevi ai unui afterschool au acuzat simptome de greață, vărsături și diaree, după ce au consumat mâncarea furnizată de o firmă de catering.

Aceștia, aflați în diferite clase, frecventau afterschoolul Şcolii Gimnaziale nr. 11 din Brașov și au avut primele simptome încă de joi seară, potrivit bzb.ro.

14 elevi au fost internaţi la Spitalul de Copii Braşov cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară, 5 fiind într-o stare mai gravă.

Citește și: Scandal la Școala de Poliție din Cluj. ”S-au găsit viermi în ciorbă și în paste. Nu e prima dată”

„Simptomele sunt febră, vărsături, stări diareice. Au venit într-o stare generală mediocră, unii dintre ei au necesitat internare în spital, dar niciunul dintre ei nu este în stare gravă”, a precizat, pentru Radio România Braşov FM, directorul  medical al Spitalului de Copii Braşov, dr. Larisa Drăgan, conform sursei citate.

Copiii s-au resimțit după ce au mâncat din produsele furnizate de o firmă de catering, meniul incluzând cașcaval pane și pește.

„Încă de joi (11 ianuarie – n.r.) au apărut primele cazuri reclamate de părinţi, vineri (12 ianuarie – n.r.) a fost un număr şi mai mare decât cel de joi, din spusele directorului. Joi au avut la masă, adusă de firma de catering, caşcaval pane, iar vineri – peşte”, a explicat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Braşov, Valentin Bucur.

Conform acestuia, din cei 700 de copii înscriși la afterschool, 107 au fost afectați de ceea ce au consumat.

Dintre cei peste 700 de copii care sunt înscrişi la afterschool, în momentul acesta sunt raportate 107 cazuri. Directorul unităţii a anunţat DSP-ul. Au trimis o mostră din produse pentru că au obligaţia legală să păstreze mostre din produsele alimentare aduse în fiecare zi.

Ca şi măsuri, au sistat cateringul pentru săptămâna viitoare. Aşteaptă rezultatul analizelor”, a mai spus purtătorul de cuvânt IȘJ Brașov.

Citește și: Taverna Racilor din Cluj a fost închisă de pompieri. Ce ilegalitate a fost descoperită

DSP-ul aşteaptă acum rezultatele analizelor de la Spitalul de Copii şi va începe o anchetă.

Reprezentanţii firmei de catering au trimis un punct de vedere scris, în care precizează că au început şi ei o procedură internă de autocontrol, au fost luate mai multe mostre din mâncarea de joi şi de vineri, dar şi de pe obiectele şi suprafeţele de lucru.

De asemenea, va fi făcută o verificare şi în ce priveşte personalul implicat în procesul de preparare şi distribuţie meniuri. 

Până la aflarea rezultatelor analizelor, afterschoolul va funcţiona fără catering, varianta fiind ca părinţii să trimită copiii cu mâncare de acasă, potrivit reprezentanţilor ISJ Braşov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te