Patru agenți reținuți pentru că nu l-au testat antialcool pe un fost comandant de Poliție

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 19.01.2024 - 11:53
Polițiștii nu și-au testat colegul și au ajuns în arest Foto: arhivă Poliția Română - rol ilustrativ

Patru agenți de poliție reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. Ei nu l-au testat pe fostul comandant al Poliţiei Municipiului Petroșani, deși exista suspiciunea că ar fi condus sub influența alcoolului.

SHARE

Direcția Generală Anticorupție a transmis că patru agenți de poliție au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu. 

În urmă cu aproape un an, aceștia nu au testat un șofer, deși exista suspiciunea că acesta conducea sub influența alcoolului.

Patru agenți reținuți pentru că nu l-au testat antialcool pe un fost comandant de Poliție

Astfel, în cursul zilei de 18.01.2024, ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Hunedoara au pus în executare patru mandate de aducere, emise de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru patru agenți de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara, cercetați pentru comiterea infracțiunii de abuz în serviciu, respectiv complicitate la abuz în serviciu.

Citește și: Polițist arestat pentru trafic de droguri. Cum a protejat grupul de infractori din care făcea parte

Din cercetările efectuate, a rezultat faptul că, în seara zilei de 16.03.2023, unul dintre agenții de poliție, în exercitarea atribuțiilor de poliție rutieră, a oprit, pe raza orașului Vulcan, un autoturism condus de fostul comandant al Poliţiei Municipiului Petroșani, despre care exista suspiciunea că s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice. 

În aceste împrejurări, cu intenție și cu scopul de a nu constata comiterea faptei ilicite, reprezentată de conducerea autovehiculului pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, agentul de poliție nu l-a testat pe acesta cu  aparatul etilotest din dotare, pentru stabilirea concentrației de alcool în aerul expirat.

Totodată, ajutat de ceilalți trei agenți de poliție, acesta a simulat o verificare a conducătorului auto cu aparatul etilotest, astfel încât să ateste valoarea zero a nivelului de alcool în aerul expirat, făcând astfel inutilă o eventuală recoltare de probe biologice de sânge, necesară pentru stabilirea științifică a concentrației de alcool în organism și împiedicând, în acest mod, tragerea la răspundere contravențională sau penală a respectivului conducător auto.

Citește și: Polițist la rutieră ziua, noaptea traficant de droguri. „Omul legii”, prins când vindea cocaină

Față de cei patru agenți de poliție, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara a dispus măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentate judecătorului de drepturi și libertăți propunerile de arestare preventivă. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te