Nou episod de iarnă în România. Orașele cele mai afectate unde utilajele au ajuns în șanț

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 20.01.2024 - 14:33
Nou episod de iarnă în România. Orașele cele mai afectate unde utilajele au ajuns în șanț - Foto: Observator / imagine cu caracter ilustrativ

Nou episod de iarnă în România. Orașele cele mai afectate unde utilajele au ajuns în șanț. Meteorologii anunță un val de ninsori până la jumătatea săptămânii viitoare.

SHARE

Nou episod de iarnă în România. Orașele cele mai afectate unde utilajele au ajuns în șanț. Meteorologii anunță un val de ninsori până la jumătatea săptămânii viitoare.

Nou episod de iarnă în România 

Este iarnă în toată regula în mai toată ţară. A nins şi a viscolit în această noapte în majoritatea zonelor. Şi n-au lipsit nici incidentele. La Cluj, utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu, iar unele au ajuns chiar în şanţ din cauza zăpezii.

Citește și: Alertă de ninsori, viscol și ploi: valul de aer polar a intrat în România. Vremea se schimbă radical

Ninsorile au adus probleme şi în Suceava, unde un copil a ajuns la spital în urma unui carambol între 4 maşini, produs tot din cauza ninsorii abundente. Şi în Capitală, ploaia torenţială de aseară s-a transformat în ninsoare.

În Cluj a început să ningă încă de aseară, iar zăpada depusă pe asfalt a îngreunat circulaţia maşinilor, Mai ales că utilajele de deszăpezire au intervenit cu greu sau chiar nu au ajuns deloc la intervenţie.

Cum este şi cazul unei maşini de deszăpezire care a ajuns în şanţ în timp ce curăţa zăpada de pe şosele. Un alt utilaj care ar fi trebuit să împrăştie material antiderapant pe şosele a lovit un autocar plin cu pasageri care trebuia să ajungă în Cluj Napoca.

Traficul a fost blocat şi pe drumul judeţean din localitatea Leghia, din Cluj, după ce un autocar cu remorcă, ce transporta 20 de persoane a derapat în pantă, pe şoseaua înzăpezită şi a ajuns în şanţ. Un alt accident a avut loc în Suceava, unde s-a produs un carambol între 4 maşini, la ieşire din muncipiul Rădăuţi, în urma căruia un copil a fost transportat la spital, însoţit de mama acestuia.

Citește și: Mai multe șosele din România, „paralizate” de vreme. Se acționează cu utilaje pentru deszăpezire

În Maramureş, un copac a cedat sub greutatea zăpezii şi a avariat mai multe maşini dintr-un cartier din Sighetu Marmației. La locul incidentului, a ajuns un echipaj care a închis zona pentru a tăia arborele căzut.

În Harghita, traficul a fost blocat pe DN 15, între localităţile Borsec şi Topliţa, după ce un TIR a rămas blocat pe şosea, blocând ambele sensuri de mers, din cauza ninsorii şi a zăpezii depuse pe carosabil.

Un alt accident produs din cauza ninsorii abundente a avut loc, în Neamţ, unde un şofer, în jur de 51 de ani, a ieşit de pe carosabil şi a căzut cu maşina într-o râpă, în comuna Hangu. Bărbatul a ajuns la spital cu răni grave.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te