Florin Piersic „Mi-e frică de moarte. Vreau să mai trăiesc”. De ce a făcut actorul aceste declarații

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 06.11.2023 - 21:20
Florin Piersic „Mi-e frică de moarte. Vreau să mai trăiesc”. De ce a făcut actorul aceste declarații - Foto: Mr. news / imagine cu carcter ilustrativ

Florin Piersic este unul dintre cei mai îndrăgiți actori români. Însă, dincolo de notorietate și succes, el are și temeri, mai exact, frica de a muri. Iată ce a declarat actorul despre moarte.

SHARE

Florin Piersic este unul dintre cei mai iubiți actori. Acesta a avut succes atât în film, cât și în viața sentimentală, având mai multe căsnicii, dar și multe admiratoare. Însă, pe lângă toate acestea, actorul are și temeri. Se teme de moarte.

Lui Florin Piersic îi este frică de moarte 

Florin Piersic are 87 de ani, iar în timpul unui interviu, fiind întrebat dacă are teamă față de ziua când nu va mai fi,  a recunoscut că da și a subliniat că i-ar plăcea să mai trăiască ”puțin”.

„Mai vreau să trăiesc puțin. Mie îmi e frică de moarte. Nu pot să-ți explic de ce. Mi-e cam frică, recunosc. Trebuie să vină, știu, dar nu știu unde mă va prinde. Nu mă interesează, știu că toată lumea moare, o să mor și eu. Mie îmi e frică de moarte. Vreți să vă spun ceva? Dar să țineți minte. Dacă mai trăiesc acum, trăiesc din cauza dumneavoastră.”, a spus Florin Piersic.

Actorul a cunoscut tragediile de la o vârstă fragedă după ce sora sa a murit înecată.

Citește și: Actrița de care Piersic s-a îndrăgostit în autobuz și care a lucrat într-o fabrică. „Am fost amanți”

„Noi am trăit cea mai mare tragedie a familiei noastre. Când joc în piesă mă gândesc la părinții mei și la Lucica, sora mea, care la 15 ani s-a înecat în Prut, sărind să își salveze o colegă.

A luat-o un vârtej. La 11 km, în Basarabia, au găsit-o niște pescari plutind. Apoi pe ai mei nu i-am mai văzut o lună de zile. Au plecat la București să facă spiritism. O lună am stat la familia Spânu. Stăteam la geam și așteptam. Într-una dintre zile, au coborât mama și tata dintr-o birjă. Mama mea mi-a spus: Florinel, Lucica nu mai vine!”, a povestit Florin Piersic. 

„Ani mai târziu, când deja pornise pe drumul actoriei, Piersic a trăit o întâmplare atât de stranie încât a început să creadă cu tărie că sora lui i-a fost alături și de dincolo de moarte. “Când am fost pentru prima dată la Paris, mi-au apărut în față niște pictori. Uitându-mă la un portret, am văzut-o pe Lucica.

Scria: 5 franci, pentru un tablou făcut în peniță. Pictorul m-a privit zâmbind. I-am spus: peste câteva minute mă întorc și îl cumpăr. M-am întors în 5-10 minute, dar tabloul nu mai era. Mi-a spus că a trecut cineva și l-a cumpărat. I-am povestit mamei și mi-a spus: a fost Lucica cu tine, pentru că era prima dată când plecai de acasă”, a mai spus Piersic, citat de click.ro

Ce pensie are Florin Piersic

Florin Piersic este umilit de statul român care, după o carieră de peste 60 de ani, ia de la statul român o pensie de numai 2.000 de lei pe lună.

Piersic a avut o carieră de 65 de ani și pentru asta primește de la stat suma de 2.000 de lei pe lună. Din acest motiv, Piersic joacă încă în piese de teatru și participă la evenimente.

Piersic joacă și acum în piesa „Străini în noapte” alături de Medeea Marinescu. Piesa s-a jucat de peste 1.200 de ori, așa cum a mărturisit actorul. 

„Se joacă de vreo 14 ani, dintre care eu am jucat ultimii 11 ani. E un spectacol în regia maestrului Radu Beligan. Vinovat se face chiar Florin Piersic pe care nu-l văzusem de foarte mult timp, pentru că relația cu familia mea a fost una foarte apropiată în trecut, pentru că, printre altele, fiind colaborator și foarte bun prieten cu tatăl meu, a devenit nașul de botez al surorilor mele gemene născute în timpul filmărilor de la «Eu, tu și Ovidiu». Eu jucam «Egoistul» la Teatrul Național, tot un spectacol regizat de domnul Beligan și am primit la cabină un trandafir din partea lui Florin Piersic”, a povestit pentru Libertatea.

Florin Piersic este cel care a ales-o pe Medeea Marinescu parteneră în spectacol.

Piersic a devenit extrem de iubit, mai ales după seria de filme Mărgelatul. 

Mărgelatul a reunit 6 filme de aventuri extrem de iubite de public. Se spune că s-au vândut aproape 15 milioane de bilete. Filmul îl avea în rolul principal pe Florin Piersic, unul dintre cei mai iubiți actori români. Puțini știu că, la început, nu Florin Piersic a fost prima alegere pentru rolul Mărgelatul.

Citește și: Florin Piersic nu trebuia să îl joace pe Mărgelatul. A cui a fost ideea să „scuipe” semințe în film

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te