Ecaterina Andronescu ameninţă că pleacă din ţară dacă va fi „târâtă în mizerii"

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 12.12.2019 - 12:31
Foto: Digi4

Fostul ministru al Educaţiei, social-democrata Ecaterina Andronescu, a avut o ieşire nervoasă, miercuri, în direct la RomâniaTV, când i s-a spus că este posibil să dea explicaţii legat de cazul în care ar fi cerut concedierea unui profesor care o critica pe Facebook.

SHARE

Ecaterina Andronescu a ţinut să declare că nu ar fi cerut aşa ceva nimănui şi că, dacă va fi „târâtă în mizerii”, va lua decizia să plece din ţară.

Discuţia a plecat de la dosarul PSD Arad întocmit de procurorii DNA, în care, potrivit DC News „Barta Paul Sebastian a avut calitatea de inspector şcolar până în 2 iulie, când s-a dispus, prin decizie a inspectorului general şcolar, eliberarea sa din funcţie ca urmare a respingerii cererii sale de prelungire a contractului de management; s-a ajuns aici, se arată în dosar, după ce Barta şi-a exprimat părerile despre modificări legislative ce se pregăteau la Ministerul Educaţiei”.

„Personal, vă mărturisesc că sunt uimită, efectiv, de ceea ce s-a întâmplat acolo şi aştept să fie dovezi pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.

Dar, apropo de Arad, am văzut şi eu o ştire astăzi [miercuri – n.r.] că eu i-aş fi cerut inspectoarei de Arad să-l dea afară din Inspectorat pe un domn profesor inspector care mă critica pe mine pe Facebook. N-am cerut nici doamnei aceleia şi nici altei doamne nimănui aşa ceva! Vreau să spun răspicat că nu am făcut lucrul ăsta”, a afirmat Ecaterina Andronescu, la RomâniaTv, potrivit Epoch Times.

După ce moderatoarea emisiunii a intervenit spunându-i: „Tare îmi este că o să văd dând nişte explicaţii oficial pe undeva...”, social-democrata a avut o ieşire nervoasă aproape strigând:

„Asta ar fi chiar culmea! Nu mi-am dorit niciodată să plec din această ţară, dar dacă se întâmplă lucruri, ca un om nevinovat să fie târât în mizerii... lucrul ăsta, să ştiţi că m-ar determina să iau hotărârea pe care nu aş fi luat-o niciodată altfel. Dar nu se poate aşa ceva. Chiar nu se poate”.

Ecaterina Andronescu nu este la prima amenințare de acest fel. În 2014, când a izbucnit scandalul Microsoft, în care DNA a cerut urmărirea sa penală, fosta ministră a Educației a declarat că își dă foc. 

„Niciodată nu am pretins de la nimeni nici măcar un ban, niciodată. Dacă cineva poate să confirme altfel, să vină să îmi spună. Eu cred că este o încercare de linşat public, nu ştiu cum să numesc lucrul acesta. Niciodată de la nimeni nu am pretins, nu am luat vreun ban. Mi se pare culmea culmilor.

Îmi dau foc în piaţa publică dacă cineva îmi pune în cârcă asemenea lucruri. Niciodată nu mi-am pus problema că voi ajunge într-o astfel de situaţie. Mi se pare îngrozitor de mult, mi se pare de neacceptat într-o ţară normală să acuzi un om care nu a luat un ban", a declarat Ecaterina Andronescu tot pentru România Tv.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te