Herman Berkovits, medicul lui Beniamin Netanyahu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 13.10.2018 - 18:45
Herman Berkovits

Doctorul Herman Berkovits (71 de ani), născut la Târgu-Lăpuș, Maramureș, termina Facultatea de Medicină din Cluj în 1971. Apoi, timp de patru ani a fost apoi medic în două sate din Maramureș și unul din Suceava.

SHARE

În 1975 părăsea România pentru a se stabili în Israel împreună cu familia. Avea să se specializeze la spitalele Bikur Holim și Hadasa din Ierusalim, apoi, din 1981 a fost medic specialist în pediatrie la Spitalul Bikur Holim. Din 1985 conduce propria clinică de medicină pediatrică și generală în orașul Ierusalim.

„Am tratat foarte mulți pacienți de origine română, atât persoane publice, cât și muncitori aflați la lucru în Israel.

O mare pondere a legăturilor mele o reprezintă comunitatea română din Israel, aceștia apreciindu-mă și oferindu-mi de trei ori titlul de onoare „Omul  Anului“ - acordat de Centrul Cultural Romano-Israelian“, spune Herman Bercovits. De altfel, presa de limbă română din Israel a publicat numeroase articole și interviuri referitoare la activitatea sa profesională și publică, precum și la strânsele legături pe care le are cu România.

Activitate politică

În cadrul alegerilor parlamentare din anul 2008 a candidat pentru un loc în Camera Deputaților în colegiul Orientul Mijlociu și Africa, unde a obținut cele mai multe voturi.

„Odată cu obținerea celui de-al doilea mandat de premier al Israelului de către Benjamin Netanyahu, în urma cu 8 ani, am fost desemnat oficial ca medic personal al Premierului Israelian. Faptul că un evreu-român este medicul personal al premierului israelian, într-o țară unde sunt foarte mulți  medici excepționali, este o onoare pentru mine și pentru școala de medicină de la Cluj, precum și pentru profesorii acestei școli unde se învață o medicină serioasă. Pentru contribuția pe care am avut-o la întărirea relațiilor dintre cele două capitale, București și Ierusalim, mi s-a acordat «Cheia Bucureștiului» și «Cetățean de Onoare al Municipiului București». Datorită bunelor relații pe care le-am menținut în toate mediile am fost numit Consul Onorific al României în Israel și am fost profund emoționat de onoarea care mi s-a acordat“, spune medicul.

A ajutat victimele de la Colectiv

Medicul Herman Bercovich a dat o mână de ajutor și victimelor tragediei din 30 octombrie 2015 de la Clubul Colectiv din București. 

„Am reușit ca o firmă, care produce  o unsoare excepțională pentru îndepărtarea țesuturilor afectate grav, să doneze acest medicament în valoare de 150.000 de Euro. În plus, firma a trimis și doi medici specialiști în România pentru a ajuta victimelor“, povestește medicul.

Herman Bercovich a fost decorat de Președintele Klaus Johannis cu Ordinul Național Pentru Merit în grad de ofițer, pentru contribuția personală la susținerea și promovarea relațiilor dintre Statul Israel și România. 

Top 10 Sănătate

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te