Teodora Mareș și-a urât partenerul din „Declarație de dragoste”. A refuzat să îl întâlnească 32 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 14.02.2023 - 20:45
Teodora Mareș îân Declarație de Dragoste - FOTO: Youtube
Teodora Mareș îân Declarație de Dragoste - FOTO: Youtube
Teodora Mareș îân Declarație de Dragoste - FOTO: Youtube

Teodora Mareș a fost una din cele mia frumoase femei ale anilor 80 cunoscând un succes răsunător cu pelicula „Declarație de dragoste”. A jucat alături de Adrian Păduraru pe care, în realitate, nu l-a putut suporta.

SHARE

S-a născut în 1962.

Inițial dorind să studieze medicina, este atrasă spre teatru ca urmare a unei conjuncturi care o determină să urmeze cursuri de teatru în timpul liceului, la Brăila. După terminarea liceului, în 1981, dă examen la Institutul de Teatru din Târgu Mureș, unde nu este admisă.

Citește și: Monica și Irinel, „legați” printr-o datorie de 280.000 lei, veche de 15 ani. Fiscul îi execută silit

Se angajează în corpul de ansamblu al Teatrului Maria Filotti din Brăila. În anul 1982 dă din nou examen de admitere la Institutul de Teatru din Târgu Mureș, dar este respinsă și de această dată. În 1983 dă examen de admitere la IATC București, unde este admisă prima.

Citește și: VIDEO Momentul în care un cântăreț cade și moare pe scenă în fața a 20.000 de spectatori. La 41 ani

În primii doi ani este studentă la actorie în clasa condusă de marele actor și profesor Octavian Cotescu. Acesta se stinge din viață când Teodora Mareș trece în anul trei, poitrivit wikipedia. Ultimii doi ani de institut îi urmează sub îndrumarea regizorului și actorului Gelu Colceag. A absolvit Facultatea de Actorie în 1987.

Citește și: Artistul român care a pierdut un milion € la divorț. Dat afară din casă. A refuzat banii noii iubite

În 1985, în timpul studenției, este distribuită în rolul Ioana Popa din celebrul film Declarație de dragoste, în regia lui Nicolae Corjos, rol care îi va aduce notorietate și un premiu de interpretare, influențându-i cariera artistică. Ulterior, Teodora Mareș va juca în numeroase alte filme.

Nu l-a suportat pe Adrian Păduraru

„Nu ne suportam la vremea aceea. Era o oarecare țâfnă între noi. În pauzele de la filmări nu ne vorbeam, ne ignoram. Dacă lumea a crezut într-o poveste de dragoste dincolo de scenariul din film, atunci poate că a fost doar meritul jocului nostru de pe micile ecrane. Când repetam fiecăruia dintre noi i se părea că celălalt nu face exact ceea ce trebuie...

„Pur și simplu nu ne suportam. Nu știu cum publicul ne-a văzut împreună și a crezut că suntem bine, dar adevărul a fost cu totul altul. Astăzi suntem doi colegi care împart amintirea unui mare succes. Acum suntem foarte în regulă, dar atunci nu eram..”, preciza în Adrian Păduraru, interpretul personajului principal masculin al fimului.

Au mai jucat o dată împreună în 2017 în pelicula „Cobor la prima”

„Vă spun sincer că în aceşti 32 de ani am refuzat să mai joc alături de el. «Declaraţie de dragoste» a avut un impact atât de mare încât nu am mai vrut să fiu asociată cu personajul de atunci, nici cu el, ca şi cuplu. Drept pentru care am declinat toate ofertele. De data am zis că e ok.

Cineva s-a gândit la mine, am primit un telefon de la Adrian care se cunoaşte cu regizorul. Am acceptat pentru că-l văzusem pe Tedy Necula într-un interviu şi mi-a plăcut. De regulă ştiu să citesc printre rânduri şi am simţit că are calităţi şi potenţial. Am citit scenariul şi mi-a plăcut foarte mult. Am zis «Da» fără nici o urmă de îndoială”.

A fost căsătorită  cu Felix Totolici de care a divorțat. Cel mai mare regret al vieții a fost acela de a nu fi avut copii.

Cariera cinematografică

Debutează în film cu rolul Ioana Popa din Declarație de dragoste, încă din timpul facultății. Joacă în următoarele filme: Declarație de dragoste (1985) Moromeții (1987) Extemporal la dirigenție (1988) În fiecare zi mi-e dor de tine (1988) Miracolul, regia Tudor Mărăscu (1988) O vară cu Mara (1989) Harababura (1991) Îl osândesc jurații, după Gala Galaction, regia Cornel Todea (1991) Vacanță de Crăciun, serial TV, regia Olimpia Arghir (1992) Cu un pas înainte, serial TV, episodul 6: Trași pe sfoară, rolul: mama Monicăi (2007) Coboram la prima, , regia Tedy Necula (2018)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te