Care a fost marea iubire a Cezarei Dafinescu? „Nu m-a mai interesat nimic”. Tragedia trăită ulterior

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 19.04.2024 - 11:35
Care a fost marea iubire a Cezarei Dafinescu - Foto: Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”
cu motoi
cu gelu fronea

Care a fost marea iubire a Cezarei Dafinescu? Considerată una dintre cele mai frumoase actrițe ale României, artista și-a dăruit sufletul doar către doi bărbați, care i-au fost și soți. Pe unul dintre ei l-a considerat, însă, „sufletul pereche”, dar a trăit și o mare tragedie.

SHARE

Care a fost marea iubire a Cezarei Dafinescu? Frumoasa și populara actriță, ajunsă acum la 75 de ani, a fost una dintre cele mai admirate femei din teatrul și cinematografia românești. Bărbații au roit în jurul său, dar inima ei a fost cucerită doar de doi dintre ei, dintre care pe unul l-a considerat „sufletul-pereche”.

Care a fost marea iubire a Cezarei Dafinescu? „Nu m-a mai interesat nimic”. Tragedia trăită ulterior

Cezara Dafinescu s-a născut la 4 august 1948, în Sibiu, și a devenit extrem de cunoscută prin rolurile avute în cinematografie, dar și pe scena Teatrului Național din București.

În plus, actrița a fost și una dintre cele mai frumoase artiste ale țării. Nu o frumusețe rece și misterioasă, de Sfinx, ca a Gretei Garbo, ci, mai degrabă, în genul exuberant și voluptuos al lui Marilyn Monroe.

Însă viața sa personaă a fost împărțită doar între doi bărbați. După cum mărturisea mai târziu, tentativele altora de a o curta au fost sortite din start eșecului, pentru că „eram prea măritată să-și permită cineva să îmi facă avansuri.

La vârsta de 22 de ani, s-a căsătorit cu marele actor cu George Motoi, care era cu 12 ani mai mare și de care se îndrăgostise încă din facultate.

„De George m-am îndrăgostit în anul doi de facultate. Mai întâi, văzându-l în filme! Apoi, destinul a făcut să ne întâlnim şi aievea şi să formăm un cuplu, în viaţă şi mai târziu şi pe scenă. El a fost «Făt Frumosul» pe care îl aşteaptă orice fată să vină pe un cal alb”, scria actrița pe pagina ei de socializare,, în 2015, la moartea lui Motoi.

Dar, după 23 de ani de căsnicie fericită, în timpul căreia s-a născut și fiica lor, Raluca. Cezara Dafinescu a luat, în 1997, o decizia care i-a uluit pe mulți: să divorțeze de actor.

Citește și: Destinul actriței după care lumea întorcea capul. Așteptată 30 ani, marea iubire moare în accident

Motivul a fost că se îndrăgostise nebunește de omul de afaceri Gelu Fronea și, după cum mărturisea, „n-am vrut să trăiesc în minciună”

„Când vine norul ăla superb de primăvară, plutești și nu știi cum te afunzi. Amândoi eram căsătoriți, dar... trebuia să fim unul cu altul... Eu consider că am făcut un gest de curaj  să spun: George, îl iubesc pe x, vreau să divorțăm. Mă întreb oare, i-ar fi convenit să-l mint? Nu cred că puteam eu”, a declarat actrița la postul Acasă TV.

Cezara Dafinescu și George Motoi, în momentul căsătoriei lor, în 1974 - Foto: Facebook/Colectia „Mari Actori Romani”

Tot în mesajul scris la moartea lui George Motoi, actrița recunoștea că nu știe când s-a stins dragostea dintre ei.

„Nu ştiu când şi cum s-a stins dragostea noastră. Destinul nostru atârnă de un gest, de un cuvânt, la început cel mai mic efort este de ajuns să-l ţină în loc, apoi trebuie să pui în mişcare un mecanism gigant”, erau cuvintele ei, cu acea tristă ocazie.

Însă, în 1997, la 48 de ani, Cezara lăsa totul în urmă și întorcea o pagină total nouă a vieții sale, recăsătorindu-se cu cel care-i cucerise iremediabil inima.

Actrița a dezvăluit că, în acel moment, nu i-a mai păat de nimic, nici de faptul că își ditruge căsnicia, nici de bârfe, nici de dezaprobările oamenilor.

Citește și: După ce au fost la un pas de moarte, Piersic îi cere Cezarei Dafinescu să divorțeze de George Motoi

„Întâlnirea mea cu Gelu Fronea a fost neașteptată și specială; sentimentul pe care l-am simțit atunci nu semăna cu nimic din ce poate mai simțisem. Îmi tăia respirația, pur și simplu.

Vă spun cu toată sinceritatea, când l-am întâlnit, timpul parcă s-a oprit, așa am simțit. Nu m-a mai interesat nimic din jur, absolut nimic. Nici faptul că destrămam o căsnicie de douăzeci și ceva de ani, căsnicie pe care eu o consideram fericită.

Nu m-au interesat nici bârfele, nici dezaprobarea colectivă, nu m-a mai interesat nimic atunci când l-am cunoscut. Un om nu-și poate planifica fericirea, știm cu toții asta.

 Nu am regretat nicio clipă că în viața mea, făcută în mare parte din rutină, mi-a fost dat să trăiesc ceva atât de adevărat și atât de frumos”, a declarat artista, conform VIVA.

În acea perioadă de 6-7 ani, a renunțat chiar și la actorie, dedicându-se total bărbatului iubit, pe care l-a considerat „sufletul meu pereche”.

Cu Gelu Fronea, bărbatul pe care l-a considerat „sufletul meu pereche” - Foto: wowbiz.ro

„Am simțit că Gelu este sufletul meu pereche și acum, după atâția ani, am în minte privirea și ochii lui. Perioada aia a fost momentul meu în care am renunțat la teatru și, pentru un om care a iubit atât de mult și își iubește atât de mult meseria, asta a fost definitoriu pentru dragostea asta.

Pe mine nu m-a mai interesat teatrul și a fost perioada mea, de vreo 6 ani, în care am vrut să fiu soție, amantă, gospodină, tot ce vrei’, spunea Cezara Dafinescu despre mariajul cu cel de-al doilea soț, Gelu Fronea, potrivit aceleiași surse.

Dar fericirea n-a durat mult, pentru că, în 2006, tragedia a intrat în viața actriței „pe ușa din față”, în mod neașteptat.

Gelu Fronea moare într-un stupid accident de motocicletă. Astfel, Cezara Dafinescu a rămas văduvă la 55 de ani, dar a „plonjat” și într-o cruntă depresie de care a scăpat reîntorcându-se la actorie.

Citește și: Recunoașteți personajul? Marele actor, Don Juan pentru studentele la Teatru. A murit la 4 martie

„Un an de zile nu am știut cum să îmi revin. Și pe urmă mi-am dat seama că trebuie să revin, totuși, pe scenă, să revin la publicul meu, să revin, prin muncă, la ceea ce am fost.

Și așa am acceptat, la un moment dat, să joc în telenovela „Lacrimi de iubire”. Pe zi ce trecea, cu fiecare nou episod, reveneam la Cezara de altădată. Asta a fost în acea perioadă”, mai dezvăluia ea.

Dar actrița a ales să nu-și mai refacă viața. În cadrul podcastului Adinei Alberts, Cezara Dafinescu a mărturisit care este adevăratul motiv pentru care a luat această decizie.

Pur și simplu, era aproape imposibil să mai găsească un om care să se ridice la standardele înalte puse de cei doi soți din destinul său.

„Am avut doi soți extraordinari și nu știu câți iubiți – în sensul de bărbați m-au iubit pe bune și pe prietenie, fiecare extra pe palierul lui, în genul lui.

Eu am trăit tot ce își poate dori o femeie din punct de vedere sentimental. Am fost adulată de Motoi și ținută în palmă, amor telectual și adulată de al doilea soț cu care am avut pasiune și nebunie.

Altfel ce îți mai poți dori într-o căsnicie? Ca să mă mărit ar trebui să găsesc un om peste cei doi soți ai mei. Ei bine, nu l-am găsit și nu vreau să fiu dezamăgită.

Oamenii buni sunt luați, cum se spune, iar ciurucurile sunt… ciurucuri înspăimântate, își trag izmenele de pe ei.

Nu, eu am trăit mult prea frumos ca să-mi stric bătrânețea. Mă rog, tinerețea vreau să zic!”, a spus Cezara Dafinescu în podcastul citat de kfetele.ro.

Astfel, la 75 de ani, actrița se bucură de cei doi nepoți de la fiica sa, Andrei și Petru, contemplându-și viața cu nostalgie, dar fără regrete.

Citește și: Recunoașteți personajul? Frumosul actor care a iubit o singură femeie. Tată, după 55 de ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te