Cahill și Virginia Ruzici elimină un „suspect” în cazul de dopaj al Simonei Halep. Nu e Mouratoglou

DE Alex Darvari | 31.10.2022 - 18:47
Cahill și Halep - FOTO: digisport

Înainte de Patrick Mouratoglou, Halep a fost antrenată de Daren Cahill alături de care a câștigat importante titluri în tenis. Până în primăvară manager i-a fost marea campioană Virginia Ruzici de care Halep s-a despărțit nu prea elegant.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani. 

Ruzici o absolvă pe Halep

Virginia Ruzici este fostul manager al Simonei Halep, înlocuită cu Nina Wennerstrom după ce a început colaborarea cu Mouratoglou. Ruzici exclude ca Halep să fi luat singură substanța dopantă excluzând-o de pe lista vinovaților.

Ea a scris pe Instagram un mesaj prin care și-a manifestat convingerea că jucătoarea din România ar fi ajuns accidental să consume acel Roxadustat.

„O cunosc pe Simona de mult timp și am lucrat cu ea timp de 14 ani. În tot acest timp, nu numai că a fost o sportivă și o campioană incredibilă. Ci și un model. Simona este o persoană de o sportivitate impecabilă, integră și onestă.

Sunt profund întristată de cele întâmplate și sunt convinsă că Simona nu ar fi făcut niciodată nimic pentru a obține un avantaj necuvenit. O susțin pe deplin pe Simona în lupta ei pentru adevăr și sunt alături de ea”, a transmis Virginia Ruzici la acel moment.

Darren Cahill s-a arătat de acord cu declarația Virginiei Ruzici și a răspuns: „Bine spus, Doamnă V”.

Se caută un vinovat


Simona Halep a făcut o călătorie în Elveţia, unde a încercat să contacteze şi alţi avocaţi care să o reprezinte alături de echipa pe care o are deja. 

De alftel, Simona Halep ar putea ajunge în cele din urmă tot în Elveţia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde un judecător i-a indicat portiţa de scăpare, care implică găsirea unor vinovaţi şi modificarea pedepsei. 

Unul dintre judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Cristian Jura a explicat că majoritatea sportivilor depistaţi pozitiv susţin că nu ştiu cum o substanţă interzisă le-a apărut în corp. De asemenea, Cristian Jura a susţinut că pedeapsa Simonei Halep poate fi de patru ani de suspendare, dar i-a oferit o "portiţă" de scăpare, în cazul în care are probe solide că a ingerat substanţa fără să ştie şi că i-a fost recomandată de o altă persoană. 

Citește și: Apărarea Simonei. Dacă nu le va „livra” judecătorilor un vinovat, Halep riscă o suspendare de 4 ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te