Ce este ”bacteria mâncătoare de carne” ce se răspândește rapid în lume. 30% rata mortalității

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 27.03.2024 - 10:45
O boală misterioasă se răspândește rapid Foto: Freepik.com - rol ilustrativ

O bacterie care produce o boală gravă a produs îngrijorare. Aceasta este întâlnită în mai multe țări iar rata de deces este foarte mare. Experții spun că aproximativ 30% dintre cei infectați sunt în pericol de deces

SHARE

O boală extrem de contagioasă care poate duce în unele cazuri la complicații și chiar decese, în special la adulții de peste 30 de ani, se răspândește în lume. 

Numărul cazurilor de șoc toxic streptococic a depășit de trei ori cifrele record de anul trecut, în Japonia. Boala numită ”mâncătoare de carne” este produsă de bacteria care dă dureri de gât la copii. Rata de mortalitate a bolii este de 30%.

Ce este ”bacteria mâncătoare de carne” ce se răspândește rapid în lume. 30% rata mortalității

Guvernul Metropolitan din Tokyo a emis un avertisment cu privire la creșterea cazurilor de tip rar, dar grav, de infecție bacteriană.
Până în prezent, au depășit mai mult de jumătate din numărul de anul trecut - 88 numai în capitală - împreună cu 517 infecții la nivel național.

Citește și: Cele mai periculoase boli care circulă acum în România. Cercetător: ”De ambele se poate muri”

 Acest lucru a fost raportat de The Japan Times. Preocupările cu privire la răspândirea sindromului de șoc toxic streptococic (STSS), adesea poreclit „boala care mănâncă carne”, au determinat Coreea de Nord să anuleze un meci de fotbal cu Japonia care urma să aibă loc la Phenian.

În cazurile severe această infecție poate provoca necroză a țesuturilor conjunctive care acoperă mușchii și a avut o rată a mortalității de aproximativ 30% dintre indivizii infectați în 2023, „o rată extrem de ridicată”.

Newsweek a scris mai multe despre această boală AICI.

Vineri, în timpul unei întâlniri a orașului privind controlul bolilor infecțioase, a fost dezvăluit că Tokyo avea 88 de pacienți la 17 martie . În tot 2023, capitala a raportat un total de 141 de cazuri și 42 de decese legate de infecții. 

Tokyo a îndemnat oamenii să solicite imediat asistență medicală dacă prezintă simptome precum durere și umflare la nivelul membrelor sau febră, care indică acest tip de infecție.

Citește și: O boală mortală a ajuns la frontierele României. Care este animalul de casă care o transmite?
     
Streptococul de grup A se răspândește prin picături respiratorii și prin contact direct. Dar și prin leziuni la mâini sau picioare. Autoritățile sanitare recomandă cu fermitate respectarea măsurilor preventive, cum ar fi spălarea regulată a mâinilor și îngrijirea adecvată a rănilor.


Se crede că o variantă numită tulpină M1UK, considerată foarte transmisibilă printre bacteriile streptococi din grupul A, este legată de cazuri. Potrivit Institutului Național de Boli Infecțioase, oamenii de toate vârstele pot fi infectați, scrie corriere.it.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te