Cât de des trebuie să mănânci portocale pentru o digestie bună și o inimă puternică?

DE Catinca Doboș | Actualizat: 26.04.2024 - 07:21
Cât de des trebuie să mănânci portocale pentru o digestie bună și o inimă puternică? Foto: Freepik.com (Imagine cu caracter ilustrativ)

Cât de des trebuie să mănânci portocale pentru o digestie bună și o inimă puternică? Află care sunt beneficiile consumului de portocale zilnic și cum îți poate îmbunătăți viața.

SHARE

Portocalele sunt unele dintre cele mai consumate fructe și sunt disponibile pe tot parcursul anului în magazinele alimentare.

Există câteva motive specifice pentru care portocalele, în special, sunt excelente pentru a le adăuga la dietă, conform unui articol al publicației Parade

Citește și: https://newsweek.ro/sanatate/cum-poti-sa-iti-dai-seama-care-sunt-cele-mai-delicioase-si-bune-capsuni-kilogramul-costa-40-lei

Consumate în forma lor integrală, sunt chiar mai sănătoase decât sucul de portocale, pentru că ai beneficiul suplimentar al fibrelor și nu trebuie să îți faci griji cu privire la aditivi, cum ar fi zahărul.

Digestia se poate îmbunătăți

Un beneficiu al consumului unei portocale în fiecare zi este că aceasta susține o digestie sănătoasă.

Citește și: Cireșele nu fac bine tuturor. Cine sunt românii care trebuie să le evite? Le fac foarte rău

„O portocală mare conține aproximativ patru grame de fibre, ceea ce reprezintă 16% din cantitatea recomandată pentru femei în fiecare zi", spune dieteticianul Alex Caspero

„Consumul de suficiente fibre este important pentru sănătatea intestinelor și poate ajuta la gestionarea greutății și poate reduce riscul anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul de colon", explică ea.

S-ar putea să te îmbolnăvești mai rar

Vrei să îți mărești aportul de vitamina C? Să mănânci o portocală în fiecare zi este o modalitate excelentă de a face acest lucru. Portocalele sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de vitamina C, conținând 75% din valoarea zilnică recomandată.

Citește și: Cel mai sănătos aliment din lume. Nici nu te-ai fi gândit la acesta. De ce este pe locul 1?

Vitamina C contribuie direct la susținerea sistemului imunitar, ajutând la protejarea organismului de viruși și alte forme de boală.

Antioxidanții din portocale ajută, de asemenea, la combaterea inflamației, o altă modalitate prin care protejează organismul de boli.

Riscul tău de boli de inimă poate scădea

„Portocalele sunt bogate în vitamine, minerale și antioxidanți, toate acestea jucând un rol în susținerea sănătății și a stării de bine. Compușii din portocale pot diminua inflamația, pot scădea tensiunea arterială și pot susține sănătatea inimii", spune dieteticianul Victoria Whittington.

Citește și: Ce culoarea au afinele? Specialiștii spun că noi le vedem albastre, însă culoarea adevărată e alta

Scăderea tensiunii arteriale este direct legată de scăderea riscului de atac de cord, precum și de accident vascular cerebral.

Scade riscul de apariție a bolii Alzheimer

Pe lângă susținerea sănătății inimii, de fiecare dată când mâncați o portocală, aduceți beneficii și creierului dumneavoastră.

„Portocalele conțin flavonoide care s-au dovedit a susține un creier sănătos și pot ajuta la protejarea atât împotriva bolii Alzheimer, cât și a bolii Parkinson", spune Kim Melton, dietetician.

Citește și: Verdețurile de sezon ne pot îmbolnăvi. Mărar, spanac, ceapă verde şi pătrunjel, cu pesticide

Există multe moduri în care consumul unei portocale în fiecare zi poate fi benefic pentru organism, un avantaj în plus față de savurarea unui aliment doar pentru că are un gust bun.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te