Dăncilă, la masă cu George Simion și Cristian Terheș. În ce condiții va susține candidații AUR?

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 28.03.2024 - 20:15
Viorica Dăncilă, surprinsă la sediul AUR. Era la masă cu George Simion și Cristian Terheș Foto: Facebook
Viorica Dăncilă, surprinsă la sediul AUR. Era la masă cu George Simion și Cristian Terheș Foto: Facebook

Viorica Dăncilă, fost prim-ministru al României, a fost surprinsă într-un sediu central al partidului, alături de George Simion și europarlamentarul Cristian Terheș. Dăncilă a spus, pentru Newsweek România, că susține candidații AUR în anumite condiții.

SHARE

Pe rețelele de socializare circulă o imagine surprinsă pe data de 27 martie, moment în care la aceeași masă se afla Viorica Dăncilă, europarlamentarul Cristian Terheș, Simion și alți membri ai partidului.

Viorica Dăncilă a admis, pentru Newsweek România, că a fost la o întâlnire organizată de AUR și de George Simion cu partidele din opoziție. „Partidul pe care îl conduc Națiune Oameni Împreună nu candidează la alegerile locale și europarlamentare pentru că nu a strâns numărul necesar de semnături””, a spus Dăncilă pentru Newsweek. 

Fostul premier a spus că va susține acei candidați AUR la alegerile locale dacă ea și partidul său consideră că aceștia merită. Adică, punctual. „NU se pune problema unei alianțe”, a spus Dăncilă pentru Newsweek România.

Viorica Dăncilă, fostul prim-ministru, a fost surprinsă la sediul AUR. Era la masă cu George Simion

Întâlnirea de gradul „zero” s-ar fi produs la sediul AUR din apropierea Spitalului pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București. La masă mai erau europarlamentarul Cristian Terheș, unul dintre candidații pentru alegerile europarlamentare.

Din fotografie se poate vedea că la ședință erau doar cei din conducere.

Newsweek România l-a contactat pe George Simion, însă acesta nu au răspuns. 

Viorica Dăncilă a fost membru PSD din 1996 și candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.

Citește și: Candidatul AUR pentru București, omul primarului PSD Băluță care i-a dat sute de milioane pe mână

A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

De asemenea, Dăncilă a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate.

Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Citește și: Simion, întrebat de Newsweek cât a plătit să fie la o reuniune unde vorbește Trump: „Vidanjorilor!”

Ulterior, ea a fost exclusă din lista candidaților PSD a județului Teleorman pentru alegerile parlamentare din 2020, ca și alți politicieni din fostele guverne PSD din perioada Liviu Dragnea, care au fost trași pe linie moartă precum Marian Oprișan, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Carmen Dan și Șerban Nicolae.

Din gafă în gafă

De-a lungul mandatului de premier, Viorica Dăncilă a fost criticată pentru greșelile gramaticale și de exprimare, precum și pentru gafele de protocol diplomatic, însă, se pare că pentru George Simion, președintele AUR, toate acestea nu contează.

Citește și: George Simion aduce la șefia AUR un prieten al Rusiei care propagă teorii ale conspirației în școli

Guvernul condus de Viorica Dăncilă a fost ținta unor proteste de stradă, culminând cu cel din 10 august 2018 atunci când jandarmii au intervenit cu violență la coamanda ministrului de interne de atunci.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te