Cum i-au fost complici și chiar lachei lui Dragnea, împotriva UE, oamenii din noua conducere a PSD

DE Petre Bădică | Actualizat: 24.08.2020 - 12:38
Toți oamenii lui Ciolacu, foști ai lui Dragnea/FOTO: Inquam Photos/Octav Ganea

La Congresul PSD, un singur om a fost găsit vinovat pentru perioada cruntă prin care a trecut România în ultimii ani: Liviu Dragnea, care se află în pușcărie la Rahova, de unde nu poate deschide gura pentru a se apăra (decât când o fostă subordonată reșapată la TV îl sună).

SHARE

Liviu Dragnea a fost acuzat de deviaționism de la adevărata doctrină social-democrată. El a fost numit „tătuc” de Marcel Ciolacu. Dragnea a fost găsit singur vinovat pentru atacul la dresa justiției din perioada 2016 – 2019 (deci, pentru o parte din rele).  

„Ați construit - la fel ca și mine - organizații puternice. Dar au fost cazuri când munca voastră a fost irosită de cei care au crezut că pot folosi PSD ca pe o cheie la ușile justiției. Nu ei sunt PSD! Ei aparțin trecutului”, a spus Ciolacu cu referire evidentă la Liviu Dragnea.

În fapt, cei care au fost aleși în conducerea noului PSD l-au susținut pe Dragnea în lupta anti justiție, au votat doborârea propriului guvern (Grindeanu), au acceptat numirea unor miniștri precum Răzvan Cuc, Liviu Pop, Marius Budăi și, desigur, Viorica Dăncilă.

Nu există nici unul din cei 16 aleși în fruntea PSD care să nu îi fi fost alături lui Dragnea. Unii i-au susținut cele mai mari aberații, precum lupta împotriva „statului paralel”.

Nici măcar cel mai puțin cunoscut membru ale echipei Ciolacu nu și-a păstrat „puritatea” în raport cu Dragnea.

Doina Federovici a fost aleasă vicepreședinte pe probleme de „Dezvoltare regională”. Ea a amplificat discursul anti-UE declanșat de Dragnea după ce Bruxelles-ul a criticat modificarea legilor justiei, dar și pericol de a depăși pragul de 3% deficit bugetar.

La 30 septembrie 2017, senatoarea Federovici citește declarația:

„România se ridică din genunchi și cere explicații (Uniunii Europene - n.r.)”.

Senatoarea laudă curajul lui Dragnea de a-i scrie lui Juncker, președinte al Comisiei Europene la acea dată. Oficialul european atrăgea atenția că România va depăși deficitul de 3%. Senatoarea Federovici a sărit la gâtul UE așa cum i-ar fi plăcut lui Dragnea:

„Cred că este important să luăm atitudine și la nivelul Uniunii Europene, să ne comportăm ca un membru cu drepturi depline și să nu ne mai plecăm capul de fiecare dată”

Toți cei care s-au ales în conducerea noului PSD la Congres au răsuflat ușurati după discursul lui Ciolacu. Scoțându-l doar pe Dragnea vinovat, ceilalți membri de partid au ieșit curați și nevinovați. Gata să înceapă reconstrucția României.

Deși au partea lor consistentă de vină: l-au sprijinit în lupta împotriva justiției, la adoptarea OUG 13, în numirile politice controversate, tăcând atunci când funcțiile de ministru au fost direcționate de Dragnea pe bază de loialitate. Au fost, timp de trei ani, complici la lipsa de performanță a guvernelor PSD în materie de autostrăzi, spitale sau școli etc.

Câteva exemple de loialitate față de Drgnea ale noilor lideri PSD

Paul Stănescu a semnat, în septembrie 2018, o scrisoare în care îi cerea lui Dragnea să demisioneze. În 2017, Stănescu se declara mândru că e prieten de-o viață cu Dragnea.

Gabriela Firea a fost susținută de Dragnea pentru primăria Capitalei. Apoi, Firea l-a acuzat că îi boicotează planurile pentru București. Păgubiți au fost cetățenii Capitalei.

Sorin Grindeanu este autorul Ordonanței de Urgență 13 care trebuia să îl scape pe Dragnea de pușcărie. Despre Dâncu, Dragnea spunea, într-un interviu, că i-a fost prieten.

Mihai Tudose a fost propulsat tot de Dragnea premier.

Olguța Vasilescu a susținut lupta împotriva statului paralel, iar Claudiu Manda a făcut-o din Parlamentul European. Gabriel Zețea este cel care a tras sforile pentru ca Dragnea să primească sprijinului PSD Transilvania într-un puci eșuat. Despre Victor Negrescu, Dragnea spunea că este un tânăr în care crede.

Toți deputații și senatorii PSD, în frunte cu Marcel Ciolacu, și-au pus semnătura pe proiectul de modificare a legilor justiției.

Echipa noului PSD

Marcel Ciolacu - preşedinte

Gabriela Firea - prim-vicepreşedinte

Sorin Grindeanu - prim-vicepreşedinte

Paul Stănescu  secretar general 

Vasile Dâncu - preşedinte al Consiliului Naţional

 

Vicepreşedinţi pe domenii

Mihai Tudose (economic)

Lia Olguţa Vasilescu ( Muncă şi Protecţie socială)

Doina Federovici (Dezvoltare regionala şi locală)

Gabriel Zetea ( Administraţie şi Infrastructura)

 

Vicepreşedinţi pe regiuni

Daniel Băluţă (Bucureşti-Ilfov)

Victor Negrescu (Centru)

Titus Corlăţean (Sud)

Ionuţ Pucheanu (Sud-Est)

Claudiu Manda (Sud-Vest)

Laurenţiu Nistor (Vest)

Radu Moldovan ( Nord-Vest)

Dragoş Benea ( Nord-Est)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te