Piedone propune PSD-ului „victoria” la prezidențiale în schimbul susținerii la Primăria Capitalei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 19.04.2024 - 15:30
Piedone propune PSD-ului „victoria” la prezidențiale în schimbul susținerii la Primăria Capitalei - Foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Piedone propune PSD-ului „victoria” la prezidențiale în schimbul susținerii la Primăria Capitalei. Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Capitalei și a făcut „o ofertă” PSD-ului, nemulțumit de „șovăiala” lui Cîrstoiu.

SHARE

Candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a făcut o propunere social-democraților care sunt gata să renunțe la medicul Cătălin Cîrstoiu întrucât acesta refuză să dea explicații cu privire la acuzațiile de incopatibilitate.

Piedone propune PSD-ului „victoria” la prezidențiale în schimbul susținerii la Primăria Capitalei

Piedone spune că este dispus să accepte susținerea PSD pentru Primăria Capitalei în schimbul susținerii din partea electoratului său pentru un candidat social-democrat la alegerile prezidențiale din toamnă.

"Odată ce astăzi am depus candidatura pe Partidul Puterii Umaniste Social-Liberal, am înţeles că liberalii nu, dar PSD-ul mai poate să se gândească, să susţină, dacă vor o victorie nu pentru locale (...), politicul să ia mâna de pe administraţia locală, să ne lase pe noi, administratorii de fond, gospodarii, cum îi numim noi pe aceşti primari, indiferent de coloratură politică (...) dacă vor o victorie în toamnă, PSD-ul ar fi înţelept să vină să mă susţină", a spus Cristian Popescu Piedone.

Citește și: Piedone și-a pus moșia pe numele soacrei, averea pe numele copiilor, iar primăria a dat-o nepoților

Cîrstoiu, pus „la zid” de Ciolacu: „Trebuie să iasă în spaţiul public şi să explice tot”

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, vineri, în Abu Dhabi, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei. 

Liderul PSD a precizat că în opinia sa, conferinţa de presă trebuia făcută deja şi a anunţat că urmează o discuţie comună împreună cu Nicolae Ciucă şi domnul Cîrstoiu, cel târziu luni.

Citește și: Ciolacu, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu de la PMB: "Cred că nu putem merge mai departe"

”Eu nu îi cer nimănui să se retragă sau să nu se retragă. Având o experienţă, spun eu, mai mare decât domnul Cîrstoiu, eu i-am făcut o recomandare, şi direct şi prin intermediul dvs, de câte ori m-aţi întrebat.

Citește și: Ciucă anunță că vor fi clarificări din partea lui Cârstoiu apoi se va lua o decizie în privința lui

Domnul Cîrstoiu trebuie să iasă să ţină o conferinţă de presă, aşa cum am convenit cu domnia sa şi cu preşedintele Nicolae Ciucă, şi să explice toate aspectele apărute în spaţiul public”, a răspuns Ciolacu.

”Nu vom putea merge înainte până nu se va întâmpla acest lucru, până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliţiei. Acest lucru l-am convenit împreună cu Nicolae Ciucă şi cu medicul Cătălin Cîrstoiu. (..) Repet, domnul Cîrstoiu trebuie să iasă în spaţiul public şi să explice toate aspectele, astfel nu vom putea merge mai departe”, a subliniat preşedintele PSD.

Ciolacu a mai spus că înainte de a intra în conferinţa de presă a stat de vorbă la telefon cu Nicolae Ciucă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te