Iohannis „strâmbă din nas” după decizia PSD și PNL de a merge separat spre Primăria Capitalei

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.04.2024 - 13:23
Iohannis „strâmbă din nas” după decizia PSD și PNL de a merge separat spre Primăria Capitalei - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Iohannis „strâmbă din nas” după decizia PSD și PNL de a merge separat spre Primăria Capitalei. Președintele României a comentat „degringolada” coaliției care a renunțat la „candidatul unic” Cristian Cîrstoiu pe ultima sută de metri și au decis să meargă separat la Capitală.

SHARE

Klaus Iohannis a declarat marţi, că stabilirea a doi candidaţi pentru alegerile locale din Bucureşti „nu reprezintă un succes al coaliţiei”.

Iohannis „strâmbă din nas” după decizia PSD și PNL de a merge separat spre Primăria Capitalei

"Cert, nu este un mare succes al coaliţiei, ca să mă exprim aşa, dar în rest prefer să nu comentez deciziile coaliţiei în materie de ales candidaţi şi de felul în care se vor poziţiona.

Discuţiile în coaliţie s-au purtat ieri şi azi noapte, din câte am înţeles. Nu am fost acolo ca să fiu, ca să zic aşa, în contact nemijlocit.

Am aflat rezultatele", a precizat Iohannis, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute în Republica Coreea.

Șeful statului a menţionat că este important ca lupta electorală de la Bucureşti să nu se reflecteze şi asupra activităţii Guvernului.

"Important este ca această soluţie de candidaţi separaţi pe Bucureşti să nu ducă la nişte lupte electorale în interiorul coaliţiei care pe urmă s-ar reflecta negativ asupra activităţii Guvernului şi cred că există capacitatea în cele două partide să separe alegerile locale de activitatea guvernamentală.

Cred că toată lumea îşi aminteşte că crearea acestei coaliţii a fost încurajată de mine, pentru că am avut nevoie de un guvern stabil, un guvern cu o majoritate serioasă în Parlament pentru a trece România cu bine prin toate crizele succesive pe care le-am avut; lucru care s-a întâmplat.

Deci obiectivul acestei coaliţii a fost stabilitate şi trecerea cu bine prin crize, ceea ce s-a întâmplat. Deci obiectivul a fost atins. Dar cred că mai are potenţial această coaliţie în viitor.

Sigur, acum, în toiul campaniilor electorale va fi un pic mai complicat de a menţine buna înţelegere la cotă maximă", a menţionat Iohannis.

„Blatul coaliției” pentru Primăria Capitalei

Decizia coaliției de a avansa două candidaturi separate pentru Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea din partea PSD și Sebastian Burduja din partea PNL, a fost luată într-o ședință care a durat mai bine de 13 ore.

Cei doi candidați nu se vor ataca în campanie, ci vor avea o campanie constructivă, centrată pe  soluții pentru București, un lucru nefiresc într-o campanie electorală unde fiecare dintre candidați fac tot posibilul să își atragă electoratul de partea lor.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te