Baronul Lamborghini s-a dus la Poliție pentru controlul judiciar, după ce și-a depus iar candidatura

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 25.04.2024 - 16:09
Iulian Dumitrescu, zis și Baronul Lamborghini, are interdicție de a-și exercita funcția de președinte al CJ Prahova, fiind anchetat într-un dosar de corupție Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Iulian Dumitrescu, zis și Baronul Lamborghini, are interdicție de a-și exercita funcția de președinte al CJ Prahova, fiind anchetat pentru de corupție. Chiar și așa, el și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova, apoi a mers la Poliție pentru controlul judiciar.

SHARE

Iulian Dumitrescu este cercetat de DNA sub control judiciar pentru luare de mită şi fals în declaraţii şi are interdicţie să îşi exercite funcţia de preşedinte al CJ Prahova.

Așa că, după ce a mers să-și depună candidatura pentru un nou mandat, a trebuit să meargă și la Poliție în cadrul controlului judiciar.

Câteva persoane au mers să protesteze la Biroul Electoral Județean, după ce Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat la șefia CJ Prahova, a relatat publicația locală Ziarul Incomod.

Între timp, în PNL sunt invocate tot felul de proceduri care să nu-l incomodeze pe Baronul Lamborghini.

Baronul Lamborghini are interdicție să-și exercite funcția, dar candidează din nou

El ar fi cheltuit peste jumătate de milion de euro în doar un an şi jumătate pe vacanțe și bunuri de lux, deținând și mașini scumpe, printre care și un Lamborghini. În dosar sunt vizați şi sora și cumnatul lui. 

Citește și: VIDEO Președintele Comisiei de Mediu din Senat, martor în dosarul gunoiului din Prahova

Dumitrescu este suspectat că, ajutat de cumnatul său, Daniel Lambrea, ar fi pretins, în perioada noiembrie-decembrie 2022, unui om de afaceri achiziţionarea în schimbul sumei de 47.500.000 lei a părţilor sociale deţinute de Daniel Lambrea la o societate comercială, valoare supraevaluată faţă de valoarea reală a acestora, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu ca preşedinte de Consiliu Judeţean (CJ) Prahova şi ar fi primit, până în 4 decembrie 2023, cu ajutorul celor 2 complici, suma totală de 16.210.000 lei.

Cu toate acestea, Dumitrescu și-a anunțat candidatura la un nou mandat la CJ Prahova, susținând că primarii PNL din teritoriu i-au cerut acest lucru.

În timp ce Nicolae Ciucă nu vede vreo problemă, secretarul general al PNL, Lucian Bode, a anunțat că a sesizat Curtea de Arbitraj a PNL cu privire la candidatura lui Iulian Dumitrescu la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Prahova

Ce avere are Iulian Dumitrescu

Iulian Dumitrescu are o avere dată, în principal, de o firmă de la care soția sa ia dividende. Potrivit ultimei sale delcarații de avede, soția lui Iulia Dumitrescu a încasat dividende de 570.000 de lei de la compania Metropolitan Mega Promotion un de este director general. Această companie a avut, în 2022, un profit de 2,2 milioane de lei și 2 angajați.

Citește și: Pecheziţii la preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, luare de mită

În 2021, firma unde soția lui Iulian Dumitrescu este director general a avut un profit de 1,1 milioane de lei. Soția a luat dividende de 65.000 de lei. A avut un angajat.

Detalii AICI

Potrivit aceluiași document, Iulian Dumitrescu a dat împrumuturi la persoane fizice de 100.000 euro și către PNL de 45.000 de euro.

Citeşte şi: Ce afaceri avea și ce pe cine a împrumutat Iulian Dumitrescu, șeful CJ Prahova, unde a descins DNA

De asemenea, el este dator unei persoane fizice suma de 180.000 de dolari. Mai are datorii la o bancă de 126.000 euro.

 


 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te