AUR, pe urmele lui Liviu Dragnea: multinaționalele conduc țara și promovează neo-marxismul

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.03.2021 - 00:36
AUR pe urmele lui Liviu Dragnea /Inquam Photo

Deputat Lilian Scripnic reia retorica nationalist-populistă declarând companiile multinaționale dușmanul țării. Evident, fără să aducă vreo probă.

SHARE

Deputat AUR: multinaționalele să respecte valorile românești

„Deşi, în teorie, forul legiuitor în România este Parlamentul, în practică multinaţionalele impun propriile legi angajaţilor români. Astfel, multinaţionalele au început să interzică, în ţara noastră, folosirea unor cuvinte şi expresii care au conotaţii de gen, cum ar fi celebra formula de adresare doamnelor şi domnilor, pe motiv că ar leza persoanele care nu se identifică nici ca bărbaţi, nici ca femei.

De asemenea, a te adresa cuiva cu "el" sau "ea", în funcţie de numele sau înfăţişarea respectivei persoane, poate atrage acuzaţii de "transfobie" sau de discriminare prin folosirea "limbajului binar" cu privire la gen”, a explicat parlamentarul AUR.

Evident că multinaționalele nu au interzis nicio formă de adresare, iar Scripnic nu aduce nicio dovadă în legătură cu acuzațiile făcute.

La finalul declaraţiei sale politice, deputatul AUR, Lilian Scripnic, le-a făcut câteva recomandări multinaţionalelor care desfăşoară activităţi economice în România: „Reveniţi cu picioarele pe pământ; în loc să vă concentraţi pe externalizarea profiturilor, mai bine vă preocupaţi de plata taxelor şi impozitelor la acelaşi nivel cu firmele româneşti; înainte să promovaţi ideologia neo-marxistă, trebuie să respectaţi valorile identitare româneşti, inclusiv familia tradiţională, precum şi legile şi Constituţia României”.

În alocuțiunea sa din Parlament, Scripnic a anunțat că vorbește în numele AUR

Dragnea: Multinaționalele îi iau pe români de proști

Același discurs anti-multinaționale l-a avut PSD-ul în ultima etapă a domniei lui Liviu Dragnea. Iată exemple:

„Toate multinaţionalele au spus: românii sunt proşti. Au transformat România în coş de gunoi.  Am făcut o lege care îi va pedepsi aspru. Nu mai acceptăm să fim batjocoriţi, să murim cu adevărul în mână“, a declarat Liviu Dragnea, în discursul său de la mitingul PSD din Târgovişte în martie 2019. 

”E nevoie de un guvern, de un partid si de coalitie care sa le spuna atat bancilor, cat si multinationalelor din Romania ca si aceasta tara are dreptul sa ceara ca, din profiturile uriase pe care le fac aici taxele sa le plateasca aici, nu in paradisurile fiscale sau in tarile de origine, pentru ca banii ii fac aici, in Romania, cu romani”, a afirmat Dragnea în 2018.

Lilian Scripnic este deputat AUR de Galați.

În 2020, Scripnic a declarat câștiguri, lunare, de 470 euro și a plătit rate de 615 euro.

Lucrurile se vor regla, anul acesta când, în calitate de deputat, va avea venituri lunare de 15.000 lei. Adică, de vreo 8 ori mai mult ca anul trecut.

Citește și: Cu venituri de 470 euro/lună, deputatul AUR Lilian Scripnic a plătit rate de 625 euro

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te