Specialiștii PSD: un penal, Shadow Man și un milițian. Vasilicele lui Ciolacu au umplut Guvernul

DE Mircea Marian | Actualizat: 02.12.2021 - 16:06

Nu am crezut nicio clipă că o grupare organizată, precum PSD-ul, poate fi reformată de niște inși care au dat la vâsle la barca lui Dragnea până când acesta s-a săturat de ei și i-a aruncat peste bord.

SHARE

De altfel, prea mulți au uitat că-n perioada 2015-2016 - când, aparent, era în opoziție - și Liviu Dragnea a jucat piesa reformistului care impune standarde de integritate. „Social democrații, în general, sunt oameni cinstiți, respectuoși, serioși și nu mai vrem ca din cauza unora dintre noi pe partid să se pună etichete generale”, spunea Dragnea, în octombrie 2015, când PSD a adoptat așa numitul „Cod de etică și conduită al membrilor PSD”. Un întreg capitol era dedicat sancțiunilor pentru membrii de partid trimiși în judecată sau condamnați pentru corupție. Și, pentru a fi sigur că acest cod se aplică cu dreaptă și aspră măsură, Florin Iordache a fost pus în fruntea comisiei de etică și arbitraj.

Toți știm care a fost finalul acestui basm: codul a ajuns la coș imediat ce Dragnea a încasat prima condamnare. Prin 2017, mai nimeni nu-și mai amintea că există. 

Ciolacu joacă aceeași piesă uzată, iar liderii PNL se chinuie să ne convingă că omul e onest, chiar crede ce spune. PSD a ajuns la guvernare și acum putem constata pe cine a promovat:

- un ins condamnat penal va fi secretar general al Guvernului, placa turnantă a Executivului, șef peste două companii și o regie de importanță strategică: Transgaz, Transelectrica și regia protocolului de stat (fosta Gospodărie a PCR, care asigura cazare și mâncare pentru nomenklatura Partidului)

- despre doamna Vicol, șefa comisiei juridice a Camerei Deputaților, s-a scris deja suficient. Totuși, pentru reamintire, las aici un citat din Cancan: „Leo de la Strehaia, cunoscut și că „Prințul Țiganilor”, trăiește o frumoasă poveste de dragoste cu avocata Laura Vicol (...) Laura a fost invitată să petreacă alături de el o săptămâna de vis în Dubai, la celebrul hotel de șapte stele Burj Al Arab, unde nu vor face nici cea mai mică economie”. Leo e acum la pușcărie, pentru evaziune fiscală. Și primul soț al doamnei a ajuns la pușcărie. Ghinion. 

- „Shadow man”: domnul Adrian Câciu, absolvent al prestigioasei universități româno-americane și modest bugetar de vreo 20 de ani, visa să se apuce de cântat, având ca nume de scenă „Shadow man”. 

- un absolvent al Academiei de Poliție este ministru al Agriculturii

- ministrul Muncii a absolvit faculatea - la Universitatea Spiru Haret - la 36 de ani.

Aceștia sunt specialiștii cu care domnul Ciolacu a reformat PSD-ul și acum vrea să schimbe chipul țării.

Vă spun: doamna Dăncilă o să ni se pară decentă față de aceste personaje, oricât se va strădui propaganda Antenei 3 să-i spele. Ce a făcut Marcel Ciolacu a fost, de altfel, perfect logic: a promovat niște inși cu un intelect mai modest decât al domniei sale - și nu i-a fost ușor să-i găsească... - și i-a făcut miniștri, știind că nu i se vor sui în cap, că îi vor fi fideli. Cu un DNA care doar se preface că ar mai fi în viață și care mai anchetează doar pădurari și agenți de circulație, este posibil ca această nouă garnitură de demnitari PSD să-și îndeplinească misiunea și să plece fără cătușe din ministerele unde au fost repartizați. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te