Candidaţii pentru funcţia de procuror-şef al DNA susţin interviurile cu Toader

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 26.07.2018 - 14:30
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Cei patru candidaţi înscriși pentru funcţia de procuror-şef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA) vor susţine, joi, interviurile cu ministrul Justiţiei, care a spus că este posibil ca niciunul dintre cei înscriși să nu fie ales.

SHARE

Tudorel Toader a precizat, joi dimineață, că începând cu ora 9:00 îi aşteaptă la interviu pe cei patru candidaţi pentru funcţia de procuror-şef al DNA. „Potrivit celor pe care vi le-am spus de foarte multe ori, deci la orele 9 începem interviul, i-am invitat să se prezinte într-o anumită ordine, neputând fi alta decât alfabetică. Noi am studiat programele manageriale, dosarul, îi aşteptăm la ora 9:00. Este posibil ca unul dintre candidaţi să fie desemnat pentru procuror-şef, după cum este posibil ca niciunul să nu fie. 

Speculaţia e a duneavoastră, eu am redat cele două variante posibile. (...) Dacă v-aş fi spus că sigur nominalizez unul era o antepronunţare, eu v-am redat variantele posibile”, a declarat ministrul Tudorel Toader.
Procurorul Cristian Lazăr a declarat, înainte de interviul pentru funcţia de şef al DNA, că este pregătit pentru discuţie, „altfel nu s-ar fi prezentat” şi că speră că ministrul Justiţiei va lua o decizie înţeleaptă. „Sunt pregătit, pentru că altfel nu m-aş fi prezentat. Pe ceilalţi îi văd la fel de calificaţi cum mă văd pe mine”, a declarat procurorul Cristian Lazăr, potrivit Mediafax, înainte de interviul cu Tudorel Toader.
Florentina Mirică a declarat, înainte să susţină interviul pentru funcţia de şef al DNA în faţa lui Tudorel Toader, că e pregătită şi că faptul că este apropiată de Codruţa Kovesi nu ar trebui să conteze la concurs, pentru că nu este un argument legal. Aceasta a adăugat că are încredere în ministru.
„Sunt pregătită. Sper că experienţa şi proiectul managerial, care să fie de succes pentru această instituţie, care trebuie să-şi îndeplinească în continuare atribuţiile legale. Ştim cu toţii că fenomenul corupţiei nu s-a diminuat, el este unul generalizat, de la mica corupţie, acea ciocolată dată la ghişeu, înscrierea copiilor la grădiniţă, până la vestitul procent de 10% din valoarea contractelor. Acesta este motivul pentru care DNA trebuie să-şi exercite atribuţiile legale”, a declarat procurorul Florentina Mirică, înainte de a intra în sediul Ministerului Justiţiei,
Întrebată dacă ar trebui să conteze la interviu faptul că este apropiată de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, procuroarea a mai declarat: „În mod evident, nu este un argument legal şi sper să nu conteze. (...) Întotdeauna am avut încredere în ministrul Justiţiei”.
La sediul Ministerului Justiţiei s-a mai prezentat şi adjunctul DNA, Marius Iacob, care nu a făcut nicio declaraţie.
Procurorii înscriși în cursa pentru postul de conducere al DNA sunt Florentina Mirică, Cristian Lazăr, Marius Iacob şi Elena Grecu sunt cei care s-au înscris în această cursă.
Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că, iniţial au fost stabilite trei zile pentru susţinerea interviului de către candidaţii pentru conducerea DNA, neştiind câţi procurori se vor înscrie, iar miercuri se va stabili exact când va avea loc acesta.
"Dosarele sunt complete. Prin urmare, eu nu mai pot elimina acuma din competiţie pe motivul care? Că am apreciat eu programul managerial altfel? Nu se poate aşa ceva. Noi am planificat iniţial trei zile pentru interviu, neştiind câţi candidaţi sunt. Vom hotărî în comisie astăzi", a declarat Tudorel Toader, la sediul ministerului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te