VIDEO SUA trimit Ucrainei arme pentru recucerirea Crimeei. Rachete pentru HIMARS, ATACMS și Bradley

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.04.2024 - 11:12
SUA trimit un arsenal de război pentru Ucraina. Rachete pentru HIMARS, ATACMS și Bradley - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

SUA trimit un arsenal de război pentru Ucraina. Rachete pentru HIMARS, ATACMS și Bradley. Soldații Kievului au sărbători din tranșee vestea că pachetul uriaș de asistență militară pentru Ucraina va ajunge în câteza zile direct pe front.

SHARE

Președintele american Joe Biden a semnat, miercuri, o lege privind finanțarea suplimentară pentru nevoile de securitate națională ale SUA, care include 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina.

SUA trimit Ucrainei armele pentru câștigarea Crimeei. Rachete pentru HIMARS, ATACMS și Bradley

Ulterior, Departamentul de Stat al SUA a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, cu o valoare totală estimată la 1 miliard de dolari.

Acest pachet va "sprijini capacitatea Ucrainei de a-și apăra liniile de front, de a-și proteja orașele și de a contracara atacurile continue ale Rusiei".

Pachetul de asistență de securitate pentru Ucraina anunțat miercuri de administrația americană include, printre altele, rachete pentru sistemele RIM-7 și Stinger, muniție pentru HIMARS, obuze la standarde NATO, vehicule de luptă pentru infanterie Bradley și alte arme și echipamente.

Citește și: Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

"Acest pachet Presidential Drawdown Authority (PDA) are o valoare estimată de 1 miliard de dolari și include capabilități pentru a sprijini cele mai urgente cerințe ale Ucrainei, inclusiv interceptoare de apărare aeriană, proiectile de artilerie, vehicule blindate și arme antitanc", se arată în declarație.  

Citește și: Anunțul care „cutremură Moscova”. Rachetele ATACMS, gata să distrugă toată apărarea rusă din Crimeea

Ce conține ajutorul american trimis Ucrainei?

Capacitățile din acest anunț includ rachete RIM-7 și AIM-9M pentru apărare aeriană;

rachete antiaeriene Stinger;

arme de calibru mic și muniții suplimentare pentru arme de calibru mic, inclusiv muniții de calibru 50 pentru a contracara sistemele aeriene fără pilot (UAS);

muniții suplimentare pentru sistemele de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS);

cartușe de artilerie de 155 mm, inclusiv cartușe cu explozibil puternic și cartușe de muniție convențională îmbunătățită cu două scopuri;

cartușe de artilerie de 105 mm; cartușe de mortier de 60 mm; vehicule de luptă pentru infanterie Bradley;

vehicule de protecție împotriva ambuscadelor rezistente la mine (MRAP);

vehicule cu roți multifuncționale de mare mobilitate (HMMWV);

vehicule de sprijin logistic;

vehicule tactice pentru tractarea și transportul echipamentelor.

Pachetul include, de asemenea, rachete cu lansare tubulară, cu tracțiune optică și ghidaj prin cablu (TOW); sisteme antiblindate Javelin și AT-4; muniții aeriene de precizie; echipamente de sprijin pentru aerodromuri; mine antiblindate; muniții antipersonal Claymore; muniții de demolare pentru înlăturarea obstacolelor; dispozitive de vedere pe timp de noapte; piese de schimb, echipamente de teren, muniții de antrenament, întreținere și alte echipamente auxiliar, potrivit Ukrinform.net.

Soldații ucraineni trebuie să reziste până vin ajutoarele americane

Situația de pe câmpul de luptă va continua să se deterioreze până când forțele ucrainene vor putea să achiziționeze și să folosească echipamente militare suficiente, iar pe termen scurt, forțele ucrainene ar putea avea în continuare dificultăți în a se apăra împotriva forțelor rusești în apropiere de Chasovoy Yar și la nord-vest de Avdiyivka, se arată într-un raport al Institutului pentru Studiul Războiului.

Experții subliniază că sosirea rachetelor ATACMS cu rază lungă de acțiune, în număr suficient, va permite forțelor ucrainene să slăbească logistica rusă și să amenințe aerodromurile rusești aflate în adâncimea din spate, deși lunile de întârziere ar fi putut da timp militarilor ruși să se pregătească pentru amenințările pe care Ucraina le va reprezenta cu rachetele ATACMS.

În plus, apariția rachetelor cu rază lungă de acțiune ATACMS ar putea reprezenta, de asemenea, o amenințare semnificativă la adresa depozitelor de muniții rusești din zonele din spate și ar putea forța comandamentul rus să aleagă între consolidarea depozitelor existente și dispersarea în continuare a depozitelor pe teritoriul Ucrainei ocupate.

Experții indică faptul că loviturile ucrainene împotriva facilităților logistice rusești sau a aeronavelor rusești în adâncimea din spate sunt susceptibile de a avea o semnificație operațională , dar numai dacă forțele ucrainene reușesc să le coordoneze cu succes cu operațiunile terestre pentru a profita de capacitățile rusești slăbite ca urmare a loviturilor.

Este posibil ca forțele rusești să se fi adaptat deja la potențialele noi capacități de atac ucrainene în urma desfășurării ATACMS în octombrie 2023, deși rămâne neclar dacă depozitele de muniții ale ocupanților sunt suficient de fortificate sau dispersate.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te