VIDEO Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategia pentru Crimeea și dă armele necesare

DE Adina Mutăr | Actualizat: 26.04.2024 - 10:56
Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategiile de atac în Crimeea - Foto: twz.com (imagine cu caracter ilustrativ)

Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategia pentru Crimeea și dă armele necesare. Șeful Statului Major al Apărării din Regatul Unit, amiralul Tony Radakin, a declarat că loviturile ucrainene împotriva Rusiei va crește după ce va primi rachete cu rază lungă.

SHARE

Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategia pentru Crimeea și dă armele necesare.

Șeful Statului Major al Apărării din Regatul Unit și consilier militar șef al prim-ministrului, amiralul Tony Radakin a declarat pentru Financial Times că numărul loviturilor militare ucrainene împotriva Rusiei va crește după ce va primi un nou pachet de asistență militară, inclusiv rachete cu rază lungă de acțiune.

Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategia pentru Crimeea și dă armele necesare

În timpul unei vizite în Ucraina, secretarul britanic al Apărării, Grant Shapps, și comandantul armatei, Antony Radakin, au sfătuit conducerea superioară și comandanții militari ai Ucrainei cu privire la strategia de război împotriva Federației Ruse.

Radakin susține strategia de fortificare a pozițiilor câștigate și un atac continuu asupra Crimeei, un obiectiv foarte important, care ar însemna o grea înfrângere pentru Putin.

Comandantul armatei britanice a petrecut doi ani dezvoltând o strategie ucraineană bazată pe doctrina militară occidentală și pe nevoia de a avansa pe uscat, în aer și pe mare.

Radakin, în special, este implicat activ în dezvoltarea unei Marine ucrainene care îndeplinește standardele NATO.

Analiștii militari ruși se tem de interferența Marii Britanii, pe care îi consideră „principalii organizatori ai operațiunilor din Marea Neagră, în special în Crimeea”, scrie canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar.

„Chiar și atacurile planificate asupra Podului Crimeei, care, judecând după activitatea de informații NATO, sunt chiar după colț, au fost inițiate de britanici. Din toamna trecută, Londra a cerut literalmente lovituri cu rachete împotriva acestui obiectiv important, considerat de Occident comoara Rusiei.”

Potrivit analiștilor occidentali, sabotajul de succes de pe Podul Crimeei a avut un efect psihologic și politic serios. Iar distrugerea sa va neutraliza toate pierderile forțelor armate ucrainene pe câmpul de luptă și va însemna o înfrângere irevocabilă pentru Federația Rusă în regiunea Mării Negre.

Rusia se așteaptă la mai mult de un val de atacuri, atât cu participarea UAV-urilor și a bărcilor fără pilot, cât și cu rachete cu rază lungă de acțiune.

Racheta penetrantă Paveway IV, precizie letală

Ucraina va primi bombe cu ghidare de precizie Paveway IV ca parte a celui mai recent pachet de arme furnizat de Regatul Unit pentru a ajuta la războiul cu Rusia, potrivit twz.com.

În această etapă, nu este clar care aeronavă va fi înarmată cu bombele Paveway, dar livrarea acestora arată că Regatul Unit rămâne în fruntea livrării de echipamente militare avansate și noi pentru Ucraina.

Un oficial al Ministerului Apărării din Regatul Unit a confirmat pentru TWZ că Paveway IV „a fost inclus în pachetul de 1.600 de muniții anunțat de prim-ministrul pentru Ucraina în această săptămână”.

Acest total va include și rachete de croazieră Storm Shadow suplimentare.

Fabricat de Raytheon UK, Paveway IV se bazează în principal pe un corp de bombă exploziv de 230 de kilograme, puternic penetrant inclusiv în betoane.

Cea mai notabilă caracteristică a armei este sistemul dublu de ghidare, cu laser completatat cu sistem de navigație inerțial asistat de GPS (INS).

Adăugarea unei funcții GPS/INS înseamnă că Paveway IV poate fi folosit și pentru a viza ținte statice, în orice vreme, cu o precizie foarte mare.

În plus, dacă ghidarea laser nu este disponibilă în faza terminală sau punctul laser este blocat de nori, arma va trece automat la ghidarea GPS/INS.

Deoarece rețelele GPS pot fi, de asemenea, compromise, Paveway IV utilizează un GPS/INS anti-blocare. Acest lucru ar putea fi de o importanță deosebită în Ucraina, unde măsurile rusești de război electronic au fost utilizate cu succes pentru a interfera cu armele asistate de GPS, în special cu JDAM furnizat de SUA.

Citește și: VIDEO Atac masiv cu drone asupra Crimeei sub îndrumarea Marii Britanii. Rusia intră în apărare

Cu două secunde înainte de impact, Paveway IV confirmă că este pe drumul cel bun și că nu a fost blocat. Dacă acești parametri nu sunt îndepliniți, bomba nu va fi armată.

Raza de acțiune a rachetei este mai mare de 30 km. Greutatea sa este de 230 de kilograme. Transportatorii Paveway IV sunt avioane de luptă Eurofighter Typhoon, F-35, Panavia Tornado și Harrier II, fiind potrivite și pentru F-16.

Citește și: Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

Marea Britanie a anunțat un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina în valoare de 500 de milioane de lire sterline, care va include: 60 de bărci de asalt și tunuri navale, peste 1.600 de rachete antiaeriene și șoc Brimstone, precum și rachete de croazieră Storm Shadow suplimentare, peste 400 de echipamente, inclusiv 160 de vehicule blindate de luptă „Husky”, 162 de alte tipuri de vehicule blindate și 78 de vehicule de teren.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te