VIDEO Dronele ucrainene vânează și distrug un grup de blindatele rusești ascunse într-un depozit

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.02.2024 - 14:45
Dronele ucrainene vânează și distrug un grup de blindatele rusești ascunse într-un depozit -Foto: x/ @Tendar - Captură video - Colaj Newsweek

Dronele ucrainene vânează și distrug blindatele rusești ascunse în depozite. Imaginile cu atacurile subliniază modul dinamic în care dronele ucrainene sunt folosite pentru a căuta și distruge țintele rusești aflate în spații în care anterior nu erau posibil.

SHARE

La doi ani de la declanșarea războiului din Ucraina, dronele Kamikaze au luat schimbat radical optica războiului modern.

Dronele ucrainene vânează și distrug un grup de blindatele rusești ascunse într-un depozit

Dronele de atac au devenit o forță vitală în Ucraina, iar recentele imagini postate arată cum aceste drone sunt folosite pentru a căuta și distruge blindate rusești chiar și ascunse în interiorul unui depozit.

Publicate inițial pe canalul Telegram al Wild Hornets, o organizație ucraineană de voluntari care produce drone mici FPV pentru armata ucraineană, imaginile arată dronele ucrainene în timp ce localizează și atacă vehicule blindate rusești într-un depozit din Staromlynivka, regiunea Donețk.

Satul Staromlynivka se află la aproximativ cinci kilometri de axa Velyka Novosilka a liniei sudice a frontului.

Citește și: VIDEO Atac cu drone la granița României. Orașul de la Marea Neagră, zguduit de explozii. 3 morți

Este interesant faptul că legătura bidirecțională dintre drone și operatorii lor rămâne intactă pe măsură ce coboară în interiorul clădirii la acea distanță, deși începe să se degradeze semnificativ.

Derivat din șasiul tancului T-72, Terminator este proiectat pentru a transporta un echipaj de cinci persoane și are origini care datează de la mijlocul anilor 1990. 

Drona poate fi văzută apoi plutind în interior înainte de a se izbi de un vehicul blindat de luptă rar BMPT Terminator.

Citește și: VIDEO Momentul în care dronele kamikaze distrug „mașinile de ucis” ale Rusiei pe câmpul de luptă

La 27 de secunde, vedem imagini de la o a doua dronă intrând în depozit dintr-un punct de intrare deschis separat. Drona se scufundă rapid într-un rezervor T-72 și detonează.

Se poate vedea apoi o altă serie de lovituri în interiorul depozitului, în care sunt vizate un alt tanc T-72, un vehicul de luptă BMP-3, două tunuri antiaeriene S-60 și două camioane, despre care se spune că erau încărcate cu muniție, se arată în legenda Wild Hornets.

Înregistrarea video filmată înainte de una dintre loviturile ulterioare, la momentul 45 de secunde, arată depozitul în flăcări.

Spre finalul videoclipului, în jurul valorii de un minut și 41 de secunde, se vede impactul loviturilor de la distanță, în timp ce instalația scoate un fum negru și gros.

"Într-o singură zi de lucru, luptătorii din unitatea de atac Bulava... au folosit drone în valoare de 5.200 de dolari care au distrus echipamente rusești de zeci de milioane de dolari. Rușii strângeau echipamente pentru o ofensivă în sud, dar piloții ucraineni i-au urmărit i i-au distrus cu dronele Wild Hornets ca într-un poligon de tragere".

Aceste atacuri ilustrează eficacitatea și impactul rentabil al dronei FPV în conflictul din Ucraina. Cu costuri relativ reduse și o manevrabilitate impresionantă, aceste drone au devenit o armă emblematică a conflictului, contribuind la reducerea dependenței Ucrainei de alte resurse militare, cum ar fi artileria.

Aceste arme au devenit atât de importante pentru lupta din Ucraina, încât este în plină desfășurare o cursă a înarmării între Moscova și Kiev pentru a obține superioritate numerică asupra lor. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te