VIDEO Cum a doborât sistemul Patriot de 1.000.000.000$ al SUA un bombardier supersonic al Rusiei?

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.04.2024 - 14:49
VIDEO Cum a doborât sistemul Patriot de 1.000.000.000$ al SUA un bombardier supersonic al Rusiei? - Foto: Arhiva

Cum a doborât sistemul Patriot de 1.000,000.000$ al SUA un bombardier supersonic al Rusiei? aflăm după o analiză a specialiștilor militari. O nou confruntare SUA vs Rusia în Ucraina.

SHARE

Echipajul bombardierului ar fi încercat să salveze avionul și a reușit să zboare aproximativ 170 de kilometri cu motorul lovit. În final, s-a prăbușit.

Bombardierul Tu-22M3 care s-a prăbușit pe 19 aprilie ar fi putut fi doborât de un sistem de rachete antiaeriene Patriot al SUA. Expertul în analiza datelor deschise al BILD, Julian Repke, a ajuns la această concluzie.

VIDEO Cuma  doborât sistemul Patriot de 1.000,000.000$ al SUA un bombardier supersonic al Rusiei?

Citește și: VIDEO Momentul în care un bombardier rusesc de 40.000.000$ se prăbușește rotindu-se în flăcări

El consideră "extrem de puțin probabilă" versiunea Ministerului rus al Apărării potrivit căreia o defecțiune tehnică a dus la doborârea bombardierului strategic supersonic în apropierea fermei Bogomolov din regiunea Stavropol. Expertul s-a referit la o înregistrare video care arată motorul drept în flăcări al avionului, care se întorcea la baza sa din Mozdok după un alt bombardament al Ucrainei.

Citește și: VIDEO Ucraina a incendiat cu rachete o navă imperială a Rusiei în Marea Neagră. Deservea un submarin

De remarcat că, anterior, apărarea Ucrainei a reușit să doboare cu Patriot un avion rusesc de detectare și control radar cu rază lungă de acțiune A-50. Potrivit BILD, raza de acțiune a Patriotului în serviciul ucrainean este de aproximativ 200 km.

Cu toate acestea, Tu-22M3 a căzut la 370 de kilometri de teritoriul controlat de AFU. După cum sugerează Repke, o rachetă ucraineană a lovit aeronava înainte ca aceasta să cadă. Echipajul a încercat să salveze aparatul și a reușit să zboare aproximativ 170 de kilometri în câteva minute cu un motor lovit, dar apoi a căzut. Din acest motiv, piloții au reușit să se ejecteze.

Primul caz de doborâre a unui avion Tu-22M3 de către Ucraina

Anterior, publicația UNIAN a scris că în Rusia, pe teritoriul regiunii Stavropol, a căzut un avion, iar piloții ar fi reușit să se ejecteze. Ucraina a declarat că pentru prima dată unitățile de rachete antiaeriene ale Forțelor Aeriene, în cooperare cu Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina, au distrus un bombardier strategic cu rază lungă de acțiune Tu-22M3.

Care e realitatea?

Andrey Yusov, un reprezentant al Direcției principale de informații a Ministerului Apărării, a subliniat că este practic imposibil ca Rusia să fabrice astăzi noi bombardiere Tu-22M3. El a subliniat că Rusia va trage acum concluziile și va fi mai precaută în ceea ce privește utilizarea avioanelor sale strategice în viitor, iar acest lucru este deja un lucru bun pentru Ucraina.

Citește și: VIDEO Momentul în care rușii își doboară propriul avion S-27, de 30.000.000 $, în Crimeea

Mass-media a scris că un bombardier strategic rus Tu-22M3 purtător de rachete a fost lovit de un sistem de rachete antiaeriene S-200. Ministerul britanic al Apărării consideră, de asemenea, că armata ucraineană a folosit rachete S-200 pentru a doborî Tu-22M3 rusesc.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te