VIDEO Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Cum atacă

DE Alex Darvari | Actualizat: 25.04.2024 - 17:29

Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Este pentru a doua de la începutul acestui an când în Ucraina se dă alarmă pe întregul teritroiul al țării.

SHARE

Pentru a doua oară, la 25 aprilie, a fost declarată o alertă aeriană în întreaga Ucraină din cauza decolării unui MiG-31K care putea transporta o rachetă aeropurtată Kinzhal, iar pericolul a rămas timp de aproximativ o jumătate de oră.

Citește și: Rusia a pornit urgia. 2440 miliarde $ cheltuite pe arme în lume. 65 miliarde $, în Ucraina

Avionul poate trasporta atât ogive convenționale cât și unele nucleare. Dată fiind reacția Ucrainei, e posibil să fie vorba de a doua variantă.

VIDEO Alertă în toată Ucraina după ce Rusia a lansat avionul supersonic cu ogive nucleare. Cum atacă

"Atenție! Pericol de rachete în toată Ucraina! A fost reperată decolarea MiG-31K", a fost mesajul primit de populație.

Prima alertă privind decolarea avionului de luptă rusesc joi a fost lansată la ora 10.30. Aceasta a durat 25 de minute. La ora 13.00, capitala și o serie de regiuni erau în alertă din cauza amenințării cu rachete.

Citește și: SUA trimit trupe în Ucraina pentru protecția armamentului livrat. Rusia: „Vor fi o țintă legitimă”

Ce este MiG-31K?

Mikoyan MiG-31 (Mikoyan MiG-31 este un avion de interceptare supersonic dezvoltat pentru Forțele Aeriene Sovietice de către biroul de proiectare Mikoyan ca înlocuitor pentru precedentul MiG-25 "Foxbat"; MiG-31 se bazează pe MiG-25 și împarte elemente de proiectare cu acesta.

Au fost produse mai mult de 500 de aeronave MiG-31, dintre care 370 au fost livrate Forțelor Aeriene Ruse și 30 sunt în serviciul Forțelor Aeriene din Kazahstan. 

MiG-31 este cel mai rapid avion de luptă operațional din lume. Continuă să fie operat de Forțele Aerospațiale Ruse și de Forțele de Apărare Aeriană din Kazahstan după sfârșitul Războiului Rece și prăbușirea Uniunii Sovietice în 1991.

MiG-31 a executat un zbor experimental de 7 ore, acre este cel mai lung pe care acest tip de aeronavă l-a prezentat vreodată. 

Avionul are rachete rachete Kh-47 Kinzhal la bord. O lansare a acestei arme necesită urcarea la altitudini mari și utilizarea unei postcombustii care arde rapid tot combustibilul, scrie defence-ua

Ce este racheta Kinzhal?

Kh-47M2 Kinzhal este o rachetă balistică rusă lansată din aer cu capacitate nucleară, probabil derivată din racheta rusă lansată de la sol 9K720 Iskander-M. A fost una dintre cele șase arme de "generație următoare" prezentate de președintele Putin în timpul unui discurs din martie 2018.

La 19 martie 2022, Ministerul rus al Apărării a afirmat că a tras o rachetă Kinzhal asupra unui depozit de muniții din jurul orașului Deliatyn, în sud-vestul Ucrainei. Aceasta marchează prima utilizare cunoscută a armei în luptă.15 Statele Unite au reușit să urmărească racheta "în timp real" în timpul zborului său, potrivit CNN, care citează oficiali guvernamentali americani, potrivit presei

Racheta are o viteză de aproximativ 10 Mach și o bătaie de peste 2.000 de kilometri. Racheta poate fi dotată cu ogive convenționale sau nucleare, este de 500 de kilograme. Racheta este destinată pentru distrugerea de ținte terestre și navale.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te