VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.04.2024 - 18:46

25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniții și drone de atac și asta pentru că e vorba de nave comerciale. În mod incredibil, Ucraina a curățat Marea neagră de vapoare rusești de atac.

SHARE

Flota Mării Negre a Rusiei numără peste 50 de vapoare și mai multe submarine. Mai precis, 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre din care 7 sunt submarine, potrivit unei analize.

Citește și: VIDEO 54 de nave are Putin în Flota Mării Negre. 7 sunt submarine. Cu ce le poate distruge Ucraina?

VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniții și drone de atac

Rusia are peste 290 de nave derăzboi dislocate în mai multe ape. Ucraina a distrus unele dintre ele cu celebrele drone Sea baby, de curând modernizate.

Vestea bună este că tot mai puține nave de război ale Rusiei mai au curaj să stea în apele Mării Negre. Ele se tem de dronele kamikaze ale Ucrainei care au ajuns la o autonomie de 1.000 de km și transportă o tonă de explozibil. Vezi detalii în link de mai jos:

Citește și: VIDEO Dronele ce distrug Flota Mării Negre a Rusiei duc o tonă de explozibil la 1.000 km. Cum atacă?

Ce spune ultimul buletin naval al Rusiei

Marina rusă a lansat o navă de război în Marea Azov, trei portavioane Kalibr sunt la datorie în Marea Mediterană cu o salvă totală de până la 20 de rachete, a anunțat miercuri dimineață Marina ucraineană pe canalul său Telegram.

"La 24 aprilie 2024, ora 07:00, nu există nicio navă inamică în Marea Neagră, o navă inamică în Marea Azov și șapte nave inamice în Marea Mediterană, inclusiv trei portavioane de rachete de croazieră Kalibr cu o salvă totală de până la 20 de rachete", se arată în mesaj.

Potrivit Marinei ucrainene, în cursul zilei, în interesul Federației Ruse, s-a efectuat următoarea trecere prin Strâmtoarea Kerch: în Marea Azov - 14 nave, dintre care șase se deplasau dinspre Strâmtoarea Bosfor; în Marea Neagră - 25 de nave, dintre care patru au continuat să se deplaseze spre Strâmtoarea Bosfor.

Marile eșecuri ale Rusiei

Rusia a pierdut numeroase vapoare pe mare scufundate de Ucraina.

În seara zile de 13 aprilie 2022, mass-media de la Kiev, citând mai mulţi oficiali ucraineni, raporta că nava amiral a Flotei ruse de la Marea Neagră, crucișătorul rus Moskva a fost lovit de sistemul de rachete de coastă RK-360MT „Neptun”. (Video sus)

O mare navă de asalt amfibie rusă a fost scufundată cu ajutorul dronelor marine Magura V5, a anunțat Direcția ucraineană de informații.

"La 14 februarie 2024, Serviciul de informații al apărării din Ucraina, în cooperare cu toate componentele Forțelor de Securitate și Apărare ale Ucrainei, a distrus o mare navă de debarcare Caesar Kunikov a Flotei Mării Negre a statului agresor Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te