Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene

DE Florin Budescu | Actualizat: 07.03.2024 - 13:57
Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene - Foto: Profimedia Images
Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene - Foto: Profimedia Images

Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene. Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată la Congresul PPE de la Bucureşti candidata popularilor europeni.

SHARE

Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene. Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată la Congresul PPE de la Bucureşti candidata popularilor europeni, pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi pentru şi 89 împotrivă, din cele 489 de voturi valabil exprimate.

Ursula von der Leyen, desemnată candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene

Alte zece voturi au fost anulate. Ea a fost singurul candidat, pentru a conduce lista PPE, la scrutinul european din 6-9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani, la şefia CE, conform Agerpres.

Ursula von der Leyen: Putin va trebui să plătească. Există un tribunal, la Haga. Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat în cadrul Congresului PPE că liderul rus Vladimir Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească.

”Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă”, a mai spus aceasta, în discursul ei de dinainte de vot, adăugând că Putin este responsabil pentru moartea oponentului Aleksei Navalnîi.

Citeşte şi: Congresul PPE la București. Ce decizii importante se iau? Nehammer, întâlnire cu Iohannis și Ciolacu

”Putin este vinovat pentru crime de război şi va trebui să plătească. Există un tribunal la Haga, care îl aşteaptă”, a declarat Ursula von der Leyen, în cadrul Congresului PPE.

Ea a afirmat că Putin a sacrificat ţara, pentru a se salva pe el însuşi, iar Navalnîi şi-a sacrificat viaţa.

Foto: Profimedia Images

”Putin este responsabil pentru moartea lui Aleksei Navalnîi şi a fost incredibil să vedem curajul celor care au participat la înmormântarea lui Navalnîi. Una dintre femeile curajoase care au participat a zis că Navalnîi s-a sacrificat pe el ca să salveze ţara, iar Putin a sacrificat ţara pentru a se salva pe el", a spus von der Leyen.

Citeşte şi: Ursula von der Leyen, la Bucureşti: Suntem atât de mândri de Klaus Iohannis!

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit miercuri şi joi, în congres, la Bucureşti.

Adunarea Politică a Partidului Popular European a validat înscrierea Ursulei von der Leyen în această competiţie, pentru un nou mandat. Congresul este cel mai înalt organism decizional al partidului. Este cel mai important eveniment pentru PPE şi are loc de obicei la fiecare trei ani.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te