„Semnalul morții” pentru tancurile rusești. Ucraina primește noi rachete cu AI. Nimicesc orice țintă

DE Daniel Toșa | Actualizat: 26.04.2024 - 10:56
„Semnalul morții” pentru tancurile rusești. Ucraina primește noi rachete cu AI. Nimicesc orice țintă - Foto: Profimedia images

„Semnalul morții” pentru tancurile rusești. Ucraina primește noi rachete cu AI. Nimicesc orice țintă. Marea Britanie a anunțat un pachet record de ajutor militar pentru Ucraina. O mare parte a pachetului va consta în rachete antiaeriene, cât și rachete de atac.

SHARE

„Semnalul morții” pentru tancurile rusești. Apar detalii interesante despre pachetul record de ajutor militar oferit Ucrainei de Marea Britanie.

„Semnalul morții” pentru tancurile rusești. Ucraina primește noi rachete cu AI. Nimicesc orice țintă

Oleh Katkov, expert în armament, a explicat într-o emisiune televizată  ce fel de rachete va primi Ucraina de la britanici:

În ceea ce privește noul pachet de ajutor britanic, Ucraina, în special, va primi echipamente de apărare antiaeriană.

Este vorba, de asemenea, despre vehicule blindate Husky sau rachete Storm Shadow.

În același timp, vorbim despre 1.600 de rachete - atât rachete de atac, cât și rachete antiaeriene. Aici este vorba de rachete antiaeriene și separat de rachete de atac.

Citește și: Planul pentru „răpunerea” Rusiei. Temutele rachete Taurus ar putea lovi devastator țintele Moscovei

În ceea ce privește rachetele antiaeriene, cel mai probabil este vorba despre rachetele ASRAAM, care sunt folosite într-un sistem de rachete antiaeriene de fapt nou pentru Ucraina, care nu a fost anunțat în mod oficial.

Sursa foto: Profimedia images

Britanicii furnizează, de asemenea, rachete antiaeriene Starstreak și Martlet, care sunt esențiale pentru sisteme precum „Stormer” sau „MANPADS”. 

Citește și: VIDEO Putin se teme de Marea Britanie. Londra face strategia pentru Crimeea și dă armele necesare

Ce rachete de atac ar primi Ucraina din Marea Britanie?

În ceea ce privește rachetele de atac, aici lucrurile devin interesante. Am putea vorbi despre racheta versatilă „MARTLET”, care poate doborî ținte aeriene și poate fi folosită eficient și pentru a lovi ținte terestre. 

Sursa foto: Profimedia images

Deși cântărește 13 kg, racheta conține un focos de până la 3 kg. Acest lucru este suficient pentru a distruge vehicule blindate ușoare. Această rachetă are o ghidare inteligentă specifică a traiectoriei cu laser, astfel încât este destul de eficientă pentru a lovi vehicule.

Un sistem similar este utilizat, de exemplu, la racheta ucraineană Stugna.

De asemenea, cu siguranță Brimstone, care și-a dovedit deja în mod repetat eficiența ridicată, intră în categoria rachetelor de atac. Este o rachetă mică cu o capacitate unică.

Sursa foto: Profimedia images

Atunci când se face o salvă de rachete, acestea fac schimb de informații între ele, distribuie țintele și le lovesc într-un roi.

De asemenea, aceste rachete pot găsi singure țintele adecvate datorită capului de orientare radar propriu, distingând perfect ținte precum tancuri, vehicule blindate împotriva solului.

Aceasta este o caracteristică unică a rachetei Brimstone, care este utilizată în mod eficient și permanent de către AFU pentru lansări de la sol. Este o armă antitanc destul de eficientă, lovind ținte la o distanță de 12-20 de kilometri.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te