Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru debarcare în teatru de război din Ucraina

DE Adina Mutăr | Actualizat: 09.05.2024 - 07:55
Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru a fi debarcate în teatru de război din Ucraina - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru a fi debarcate în teatru de război din Ucraina - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru a fi debarcate în teatru de război din Ucraina - Foto: Telegram/Rybar

Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru debarcare în teatru de război din Ucraina. Exercițiul, în care unitățile aeropurtate joacă un rol central, se desfășoară în mai multe zone simultan. Rusia analizează scopul și aplicarea acestor exerciții NATO.

SHARE

Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru debarcare în teatru de război din Ucraina. 

Exercițiul NATO Swift Response ce are loc în Moldova îngrijorează Rusia, care susține ipoteza halucinantă că armata română se pregătește să intre pentru a alipi țara vecină, cu tot cu zonele pro-ruse Transnistria și Găgăuzia.

Acum, un nou motiv de îngrijorare este exercițiul NATO, în care unitățile aeropurtate joacă un rol central, ce se desfășoară în mai multe zone simultan, România, Estonia şi noul membru al blocului Suedia fiind țările gazdă. 

Rusia: În România, trupe speciale se antrenează pentru debarcare în teatru de război din Ucraina

Participanții la exerciții sunt transportați cu avioane, elicoptere și vehicule blindate din Germania, Ungaria, Polonia și Macedonia de Nord.

Scenariul care îi îngrijorează pe analiștii militari ruși presupune desfășurarea de unități aeropurtate în zona de destinație, debarcarea forțelor aliate și desfășurarea unor trageri reale pe terenurile de antrenament NATO din aceste trei țări.

„Utilizarea asaltului aerian în realitățile actuale ale operațiunilor de luptă nu este la fel de eficientă ca înainte (operațiunea specială din Ucraina a dovedit acest lucru), așa că scopul principal al acestor exerciții este oarecum diferit”, scrie canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar.

„De fapt, Alianța testează gradul de pregătire a unităților sale de a intra rapid în zona de conflict folosind nu numai componenta aeriană, ci și componentele feroviare, maritime și rutiere, ceea ce vedem în etapele inițiale ale Swift Response cu transfer de forțe în Suedia, Estonia și România.”

Pentru a crește capacitățile logistice ale Alianței, susțin militarii ruși, se lucrează activ pentru amenajarea liniilor de cale ferată și a autostrăzilor în statele baltice și Europa de Est.

Și odată cu apariția Scandinaviei în tabăra NATO, s-a pus accent pe testarea transferului de forțe și echipamente pe mare.

Citește și: Rusia dezlănțuie urgia în Europa: bombe, incendieri, distrugerea rutei logistice. România, o țintă

De când președintele francez, Emmanuel Macron, a lansat ipoteza trimiterii de trupe în Ucraina de către țări membre NATO, Rusia crede că este doar o chestiune de timp ca acest lucru să se întâmple.

Kremlinul urmărește fiecare etapă a exercițiului de amploare al NATO Steadfast Defender, având convingerea că membrii Alianței testează activ participarea la războiul din Ucraina împotriva Rusiei.

Pentru a împiedica transferul de trupe și echipamente militare cât mai aproape de Ucraina, Moscova a pornit o campanie agresivă de sabotaje a rutelor logistice și fabricilor de armament din Europa destinate Ucrainei.

Citește și: Rusia, halucinant: Armata României, gata să intre în Moldova. Echipamentele militare au fost duse

Dar spionii lui Putin au dificultăți în a executa ordinul din cauză că toate serviciile secrete europene și americane lucrează pentru a-i prinde și a-i expulza.

Marea Britanie a expulzat săptămâna aceasta pe atașatul militar al Ambasadei Rusiei și a luat o serie de măsuri dure pentru a limita acțiunile Moscovei.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te