Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

DE Adina Mutăr | Actualizat: 25.04.2024 - 08:01
Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele - Foto: Telegram/Rybar

Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele. Marți a fost o zi de mare îngrijorare pentru Rusia. Alarmele antiaeriene s-au auzit de mai multe ori în teritoriile din sudul Rusiei din cauza unor „simulări” de atac.

SHARE

Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele.

Alarmele antiaeriene s-au auzit de mai multe ori în teritoriile din sudul Rusiei, fie din cauza decolării aeronavelor tactice, fie din cauza apariției unor obiecte neidentificate pe sistemele de apărare aeriană.

Experții militari de la canalul pro-Kremlin Telegram/Rybar sunt de părere că, de regulă, atunci când se întâmplă acest lucru, este din cauza lansării unor rachete momeală, cel mai probabil, ADM-160 MALD, cărora stațiile de apărare aeriană le răspund.

Rusia așteaptă un atac decisiv în Crimeea. Avioane NATO deasupra României identifică țintele

Prin astfel de „simulări”, ucrainenii au posibilitatea de a evalua reacția unităților de apărare aeriană rusești la țintele care apar în aer. 

Stațiile radar sunt puse în funcțiune activă, iar serviciile de informații NATO înregistrează acest lucru și determină locația, scrie Telegram/Rybar.

Activitatea ridicată a aeronavelor și a dronelor NATO confirmă faptul că acestea identifică țintele pe care ulterior Ucraina le atacă.

În aer, deasupra României și în Marea Neagră se aflau U-2S, P-8A, două MQ-9A Reapers ale SUA, precum și un RC-135V britanic, un G-550 italian și un avion francez E-3F AWACS, însoțite de patru avioane de luptă Rafale.

Apariția lor simultană în regiunea Mării Negre împreună cu lansări de rachete false nu este întâmplătoare, susțin experții militari ruși care acuză că se plănuiește un atac decisiv asupra Crimeei.

Citește și: VIDEO 25 de nave rusești staționează în Marea Neagră. Vestea bună: Nu au muniție și drone de atac

De asemenea, Rusia acuză avioanele NATO că „hărțuiesc” apărarea prin apropierea de teritoriul său. Aeronava electronică britanică de recunoaștere s-a apropiat la 230 km de Sevastopol, iar AWACS francez la 190 km de Soci.

Citește și: Anunțul care „cutremură Moscova”. Rachetele ATACMS, gata să distrugă toată apărarea rusă din Crimeea

Miercuri, zborurile avioanelor de cercetare ale NATO aveau aceeași intensitate.

De marți noaptea, o dronă americană RQ-4B operează activ la sud de Podul Crimeea, iar o aeronavă italiană G-550 de detectare a radarului cu rază lungă, o apariție rară în această zonă, operează peste Marea Neagră.

Sateliții NATO caută și detectează poziții de apărare aeriană în toată peninsula. Numărul de ședințe aproape s-a dublat, constată militarii ruși, care constată că această creștere a activității de recunoaștere aeriană a NATO, lansările de rachete momeală în Crimeea și intensitate mare de filmare pe suprafața Crimeei vor avea ca urmare un atac masiv în peninsulă.

Iar acest atac va fi cu rachete cu rază lungă de acțiune, inclusiv ATACMS și Storm Shadow, vizând stații radar, depozite de muniții și poate chiar Podul Kerci.

Rusia așteaptă ca atacul să aibă loc în timpul sărbătorilor din luna mai, și chiar mai probabil înainte de inaugurarea prezidențială din 7 mai. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te