În timp ce România sărbătorește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea”

DE Alex Darvari | Actualizat: 29.03.2024 - 15:56
În timp ce România sărbătoarește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea” - Foto: Profimedia Images

În timp ce România sărbătoarește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea” spune unul dintre liderii coaliției de guvernare. Și cine nu se comportă ca noi poate pleca, spune liderul Partidului Popular Austriac, aflat la putere.

SHARE

România sărbătorește intrarea în Schengen cu aeroporturile și pe cale navală, lucru care se întâmplă la 1 aprilie. 

Din 31 martie, o persoană care călătorește cu avionul, spre exemplu, de la București la Roma sau orice stat şi oraş european, membru al Spaţiului Schengen, nu va mai face obiectul verificărilor la frontieră, în aeroporturile de plecare şi de sosire.

În timp ce România sărbătoarește Air Schengen, Austria nu renunță la veto: „Ne păstrăm identitatea”

Citește și: România, pregătită de 14 ani să intre în Schengen. Ce beneficii și riscuri vom avea de la 31 martie?

 Premierul Ciolacu a dat asigurări că ”avem un plan pentru ca, până la sfârşitul anului, să avem o aderare completă la Schengen, inclusiv terestru”.

Lucrurile nu sunt așa de optimiste, dacă le privești de la Viena. Cancelarul Nehammer a spus, în repetate rânduri că România nu e pregătită să adere la Schengen și nici Bulgaria pentru că sunt două state prea permisive cu migranții. Newsweek România a scris despre declarația uluitoare a cancelarului care a spus că veto-ul contra României este un succes.

Citește și: Cancelarul Austriei, declarație incredibilă: „Veto-ul împotriva României în Schengen, un succes”

Partidele, front comun anti-Schengen

Austria se află, anul acesta, în fața mai multor alegeri politice și migrația este o temă de discuție puternică. Nu doar Nehammer este de acord cu ferecarea granițelor Austriei, dar și omul numărul doi din partid 

Secretarul acestui partid avut, zilele trecute un discurs care amintește de AUR și care ar trebui să ne mai taie din elan.

„Dreptul de vot nu trebuie să fie slăbit, cetățenia austriacă trebuie să rămână indisolubil legată de valorile democrației noastre”, a declarat secretarul partidului Christian Stocker. „Partidul Popular este și garantul că păstrăm identitatea austriacă...

Aceasta înseamnă că oricine respinge modul nostru de viață nu va rămâne alături de noi. Migranții sunt liberi să plece, iar noi vom continua să protejăm identitatea și cultura oamenilor din țara noastră", a declarat Stocker. 

"Oricine respinge modul nostru de viață trebuie să plece! Oricine nu este ca "noi" trebuie să plece”, au fost declarații foarte dure, criticate și de presa austriacă.

Marile partide din Austria rămân clar împotriva aderării României la Schengen, în concordanță cu majoritatea covârșitoare a austriecilor care spun că se tem de migranți.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te