Camerele secrete din avion unde doar membrii echipajului au acces. Descoperirea făcută de un pasager

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 28.03.2024 - 16:21
Camerele secrete din avion unde doar membrii echipajului au acces. Descoperirea făcută de un pasager - Foto: Profimedi / imagine rol ilustrativ

Camerele secrete din avion unde doar membrii echipajului au acces. Descoperirea făcută de un pasager. Iată unde sunt acestea și ce se ascunde acolo?

SHARE

Camerele secrete din avion unde doar membrii echipajului au acces. Descoperirea făcută de un pasager. Iată unde sunt acestea și ce se ascunde acolo?

Camerele secrete din avion unde doar membrii echipajului au acces

Zborurile pe distanțe lungi crează dificultăți atât pasagerilor, cât și piloților și însoțitorilor de bord. Cei din urmă se odihnesc și ei în avion, în camere speciale. 

Citeşte şi: O femeie a încercat să deschidă ușa avionului, în timpul zborului. Era drogată

Angajații companiilor aeriene au pauze obligatorii pe zborurile pe distanțe lungi, iar aeronavele sunt proiectate cu camere ascunse pentru aceste perioade de odihnă atât de necesare.

În 2021, o femeie a avut ocazia să vadă aceste camere ale avionului Boeing 777-300ER al companiei Air New Zealand.

A explorat două camere, una în care se odihnesc piloții și alta pentru însoțitorii de bord. Copiloții, care au un salariu mediu de 120.700 de dolari, aveau mai multe facilități, în timp ce, însoțitorii de bord, care câștigă mai aproape de 85.500 de dolari, aveau o cameră mult mai simplă. 

Aceste zone pentru echipaj sunt concepute cu un singur scop: odihna. Atât însoțitorii de bord, cât și piloții beneficiază de pauze în timpul zborurilor pe distanțe lungi pentru a se realimenta și a se reîncărca.

Pauzele lor, care sunt obligatorii din punct de vedere legal și durează de obicei aproximativ două ore, au loc în schimburi, a declarat un reprezentant al Air New Zealand pentru Business Insider. Asta înseamnă că există întotdeauna piloți în cabina de pilotaj și însoțitori de bord în cabină.

Cum arată camerel și unde sunt amplasate?

Prima diferență clară pe care a observat-o femeia a fost amplasarea fiecărei zone. Ambele sunt situate deasupra scaunelor pasagerilor, dar se află pe părți opuse ale avionului.

În partea din față a avionului pentru a accesa zona de odihnă a piloților. Aici, o ușă ascunsă lângă cabina de pilotaj ducea la o cameră situată deasupra clasei business. În schimb, cabina de odihnă a însoțitorilor de bord este la coada avionului. 

Citeşte şi: Panică la bordul unui avion plecat din România după ce o roată a explodat

În camere se putea intra doar cu un cod, iar spațiul pe care îl aveau piloții era mult mai mare. De asemenea, piloții aveau și scaune de piele pe care se puteau odihni, în schimb, însoțitorii de zbor aveau doar paturi supraetajate.

Piloții aveau, de asemenea, o opțiune de divertisment. Lângă fiecare scaun era amplasat un televizor similar cu cele pe care călătorii le aveau la clasa business.

În ambele camere existau dulapuri pentru depozitarea uniformelor, o oglindă și telefoane, astfel încât piloții și însoțitorii de zbor să poată comunica între ei, a mai spus femeia.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te