Pacea din Marea Neagră ia sfârșit. Putin trimite nave cu rachete care bat la 1.500 km. Ce misiune au

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.05.2024 - 11:18
ALERTĂ Putin trimite în Marea Neagră două nave cu rachete care lovesc la 1.500 km. Ce misiune au? - Foto: unian.net

Putin trimite în Marea Neagră două nave cu rachete care lovesc la 1.500 km. Este o mișcare neașteptată, dat fiind că sunt săptămâni de când Rusia și-a evacuat toată flota din Marea Negară. Motivul: dronele Ucrainei au scufundat, deja, mai multe nave de război ale Rusiei.

SHARE

Mișcare surpriză a Rusiei și a lui Vladimir Putin. Timp de mai multe săptămâni, Marea Neagră a fost o apă sigură după ce Putin a decis să evacueze submarinele și navele de luptă.

Citește și: Veste excelentă. Navele de luptă și submarinele Rusiei au părăsit Marea Neagră. Care e motivul?

Newsweek a scris că Ucraina a băgat spaima în Flota Mării Negre pe care a trimis-o acasă. Flota Mării Negre ar însuma 54 de nave, din care 7 sunt submarine.

Pacea din Marea Neagră ia sfârșit. Putin trimite nave cu rachete care bat la 1.500 km. Ce misiune au

În total, Rusia dispune de peste 290 de nave de război, submarine și ambarcațiuni de război despre care se crede că se află în serviciul activ al Marinei ruse, în rezervă sau în construcție, pe baza rapoartelor publice.

Flota Mării Negre ar însuma 54 de nave, din care 7 sunt submarine.

Presa ucraineană a anunțat, azi, că vase de atac rusești cu rachete au intrat din nou în apele Mării Negre după o pauză destul de lungă. Acest lucru este raportat de către Marina AFU.

Se spune că astăzi, 8 mai, la ora 07:00, în Marea Neagră se află două nave inamice - purtătoare de rachete de croazieră "Kalibr" cu până la 12 rachete.

Potrivit Defence Express, costul unei rachete Kalibr este de 6,5 milioane de dolari. Ele bat la 1.500 de kilometri

În Marea Azov nu se află nave rusești

În Marea Mediterană - trei nave inamice, printre care două purtătoare de rachete de croazieră "Kalibr", cu o salvă totală de până la 24 de unități.

De asemenea, se spune că în timpul zilei, în interesul Federației Ruse, a fost traversată strâmtoarea Kerch: 7 nave care au călătorit spre Marea Azov, dintre care 4 se deplasau dinspre strâmtoarea Bosfor. Se deplasuau către Marea Neagră - 6 nave, dintre care 3 și-au continuat deplasarea în direcția strâmtorii Bosfor.

Vasele comerciale ale Rusiei închid sistemul GPS pentru a nu fi detecatate de alte nave comerciale.

"Federația Rusă continuă să încalce Convenția Internațională pentru Siguranța Vieții Omenești pe Mare din 1974 (SOLAS) prin oprirea sistemelor de identificare automată (AIS)", - a notat Marina.

De ce e o mișcare surpriză?

Prezența la datorie în apele Mării Negre a navelor rusești nu a fost observată de mult timp. Forțele de Apărare au raportat că inamicul ține navele de război cu rachete în divcerse poturi. În încercarea de a păstra navele de pericolul de a fi lovite cu drone sau rachete Ucrainene, inamicul schimba locurile de parcare.

În noaptea de 27 aprilie, invadatorii ruși au lansat un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei. În acest caz, invadatorii au folosit rachete "Kalibras" și "Kinzhals".

Un reprezentant al Forțelor Aeriene ale AFU, Ilya Yevlash, a declarat că acesta a fost unul dintre primele atacuri după o scurtă acalmie. De-a lungul unei perioade de timp, invadatorii și-au făcut rezerve, rachete, în special, pe care le-au lansat din Marea Neagră.

Citește și: Veste bună pentru România. Flota lui Putin din Marea Neagră nu poate ataca alte țări. Care e motivul

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te