Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat

DE Florin Budescu | Actualizat: 29.04.2024 - 15:06
Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat - Foto: Profimedia Images
Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat - Foto: Profimedia Images

Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat. Actorul francez Gerard Depardieu a fost reținut pentru interogatoriu, pentru o presupusă agresiune.

SHARE

Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat. Actorul francez Gerard Depardieu a fost reținut pentru interogatoriu, pentru o presupusă agresiune sexuală.

Actorul în vârstă de 75 de ani, care a făcut peste 200 de filme și seriale de televiziune, a fost acuzat de viol, în anul 2020, și a fost forțat să-și pună cariera în așteptare, în toamna anului trecut, pe măsură ce acuzațiile de hărțuire sexuală și agresiune sexuală s-au înmulțit împotriva lui.

Actorul Gerard Depardieu, mare prieten al lui Putin, a fost arestat

Poliția franceză l-a reținut luni pe legendarul Depardieu, pentru interogatoriu, după ce două femei l-au acuzat de agresiune sexuală, a declarat o sursă apropiată cazului.

Actorul, în vârstă de 75 de ani, care a făcut peste 200 de filme și seriale de televiziune, a fost acuzat de viol anterior şi forțat să-și pună cariera în așteptare, în toamna anului trecut, pe măsură ce acuzațiile de hărțuire sexuală și agresiune sexuală s-au înmulțit împotriva lui.

Poliția urma să-l interogheze pe Depardieu, mare prieten al lui Vladimir Putin, în legătură cu două femei, care afirmă că el le-a agresat - una pe un platou de filmare, în anul 2021, și cealaltă, la o filmare, în anul 2014, a declarat o sursă din Poliție, confirmând un raport al postului de televiziune BFMTV.

Citeşte şi: Gérard Depardieu, interzis la televiziunea publică din Elveția. Ce a făcut marele actor

Actorul francez Gerard Depardieu a fost reținut pentru interogatoriu, pentru o presupusă agresiune sexuală. Avocatul femeii, Carine Durrieu-Diebolt, a refuzat să ofere mai multe detalii.

Avocații actorului, Christian Saint-Palais și Beatrice Geissmann Achille, nu au răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea AFP, conform NDTV. Prima femeie îl acuză că a agresat-o când era membru al echipei filmului de lung metraj din anul 2022, „The Green Shutters”.

Citeşte şi: Actriţa Charlotte Arnould susţine că a fost violată de Gérard Depardieu în 2018, când avea 69 de ani

Scenografa, care a depus o plângere oficială în februarie, a declarat pentru site-ul de anchetă Mediapart că Depardieu a prins-o în timp ce părăsea platoul, într-un hotel privat din Paris.

Ea a afirmat că el a pipăit-o în zona „taliei și stomacului, deplasându-se până la sâni” și a făcut comentarii obscene, înainte ca gărzile lui de corp să-l îndepărteze. Avocatul femeii, Carine Durrieu-Diebolt, a refuzat să ofere mai multe detalii.

Citeşte şi: Gerard Depardieu, actor francez cu pașaport rusesc, îl acuză pe Putin de ”excese nebuneşti”

Cea de-a doua femeie a susținut că Depardieu a pipâit-o peste tot și a făcut remarci nepotrivite, în timp ce era asistentă pe platoul de filmare al filmului din anul 2015, „Le magician et le Siamois” („Magicianul și siamesul”), aşa cum a declarat ea pentru ziarul regional Le Courrier de l'Ouest.

Depardieu se confruntă deja cu acuzații de viol, precum și acuzații de agresiune, din partea a peste o duzină de femei. Le-a negat pe toate cu fermitate.

Citeşte şi: Gerard Depardieu, inculpat pentru violuri și agresiune sexuală

„Nu am abuzat niciodată de o femeie”, a scris Depardieu în Le Figaro, în octombrie. În anul 2020, poliția l-a acuzat pe Depardieu de viol și agresiune sexuală, după ce actriţa Charlotte Arnould a afirmat că a violat-o în anul 2018, când avea 22 de ani și era anorexică.

Foto: Profimedia Images

O altă plângere de agresiune sexuală, depusă anul trecut, de actriţa Helene Darras, era iarăşi despre faptul că Depardieu a pipăit-o și i-a făcut propuneri indecente, în timpul unei filmări din 2007 Plângerea a depășit termenul de prescripție.

Jurnalista și autoarea spaniolă Ruth Baza a declarat în decembrie că a depus o plângere penală în Spania, împotriva lui Depardieu, acuzându-l că a violat-o în 1995, la Paris. În ciuda faptului că evenimentele au depășit termenul de prescripție, ea a spus că a decis să depună plângere, în speranța că va „ajuta și alte persoane” să facă același lucru.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te