VIDEO Șoferul unui SUV BMW taie fața agresiv, oprește și sare la bătaie. Ce sancțiune merita?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 07.05.2024 - 13:55
Șoferul unui SUV BMW taie fața agresiv, oprește și sare la bătaie. Ce sancțiune merita? - Foto: captură video

Traficul din București a fost relaxat în mini-vacanța de 1 Mai - Paște, dar, chiar în Vinerea Mare, șoferul unui SUV BMW a fost filmat cum i-a tăiat agresiv fața altuia, oprește în mijlocul drumului și sare la bătaie. S-a calmat, probabil, când a văzut camera de bord.

SHARE

România are cea mai mare rată de accidente rutiere mortale din UE în principal din cauza infrastructurii precare și subdezvoltate, dar și a șoferilor. Mulți nu dau doi bani pe reguli, alții conduc periculos de agresiv, iar alții consideră că strada e numai a lor. 

Șoferul unui SUV BMW taie fața agresiv, oprește și sare la bătaie. Ce sancțiune merita?

Șoferul unui SUV BMW a fost filmat în Vinerea Mare, în pasajul de la Piața Sudului, în Sectorul 4, cum i-a tăiat agresiv fața altuia, oprește în mijlocul drumului și sare la bătaie.

Citește și: Cum au ajuns șoferii români mai agresivi decât cei din alte țări. Psiholog: ”Corupția i-a încurajat”

Sigur, cel mai probabil, incidentul a pornit de la o șicanare în trafic care nu apare în filmare. Dar acest lucru nu scuză cu nimic comportamentul agresiv și periculos al șoferului SUV-ului. 

În imagini, se observă cum un șofer care se deplasa pe banda 1 a pasajului de la Piața Sudului este devansat de un SUV BMW, care îi taie fața.

Apoi, SUV-ul îi frânează în față și începe să facă stânga - dreapta pe benzi, pentru a nu putea fi depășit. Oprește total între benzi, în mijlocul drumului și șoferul se dă jos și sare la bătaie. Vede, însă camera de bord, și se potoloște. Se întoarce la BMW-ul său pleacă mai departe nervos. 

Citește și: Șoferii, ochii din trafic ai polițiștilor. Cum îi vor vâna în trafic pe cei care încalcă legea?

Cum este definit comportamentul agresiv la volan în Codul Rutier

Art 54, Codul Rutier:

„(1) Se interzice conducătorilor de vehicule să adopte un comportament agresiv în conducerea acestora pe drumurile publice.

(2) Prin comportament agresiv se înţelege efectuarea, pe drumul public, de către conducătorul de vehicul, a uneia dintre următoarele manevre:

a) deplasarea succesivă de pe o bandă de circulaţie pe alta sau de pe un rând pe altul, alternând din stânga în dreapta, în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens;

b) întoarcerea vehiculului prin folosirea frânei de ajutor;

c) pornirea vehiculului de pe loc prin patinarea excesivă, în gol, a roţilor motoare;

d) circulaţia cu vehiculul la o distanţă foarte redusă faţă de un alt vehicul, înaintea sau în spatele acestuia, cât şi în lateral, ori reducerea bruscă a vitezei de deplasare fără motiv întemeiat, de natură a intimida conducătorul acestuia;

e) folosirea repetată a semnalelor sonore şi/sau luminoase de natură a obliga nejustificat conducătorul de vehicul care circulă în faţa sa să elibereze banda de circulaţie;

f) conducerea mopedului sau motocicletei având în contact cu partea carosabilă numai una dintre roţi;

g) mersul cu spatele cu vehiculul în scopul intimidării celorlalţi participanţi la trafic care circulă în spatele acestuia;

h) realizarea intenţionată a unui derapaj controlat al vehiculului în vederea întoarcerii sau rotirii acestuia;

i) conducerea intenţionată a unui vehicul prin accelerarea repetată a motorului, de natură a stânjeni persoanele aflate în zona drumului public."

Sancțiuni pentru șoferii agresivi

Sancțiunile pentru comportamentul agresiv în trafic se referă la amenzi de 4-5 puncte de amendă, cuprinse între 660 lei și 825 lei (clasa a II-a de sancţiuni) şi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

Dacă din cauza comportamentului agresiv a avut loc un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale, amenda este de 6-8 puncte, adică între 990 lei și 1.320 lei (clasa a III-a de sancţiuni). Dreptul de a conduce poate fi suspendat pentru o perioadă de 60 de zile.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te