VIDEO Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 29.04.2024 - 16:53
null
Бившата „Мис Еквадор“ Ланди Парага бе застреляна в неделя от наемни убийци, съобщиха медии в южноамериканската страна. - Foto: Novini 247 / imagine rol ilustrativ

VIDEO Una din cele mai frumoase femei din lume ucisă de traficanți. Camerele au surprins momentul. Cine este tânăra și cum a ajuns să sfârșească așa?

SHARE

O fostă candidată la titlul de regină a frumuseții dintr-o provincie din sud-vestul Ecuadorului, citată într-un caz investigat de procurori privind prezența unei rețele de corupție și trafic de droguri în instituțiile statului, a fost ucisă duminică, au confirmat autoritățile.

Una dintre cele mai frumoase femei din lume ucisă

Citeşte şi: Misterul pădurii Radovan, unde o „mireasă” se răzbună pe cei vii: „Nu şi-a găsit liniştea”

Într-un mesaj trimis jurnaliștilor, poliția a precizat că moartea violentă a lui Landy Párraga, în vârstă de 23 de ani, a avut loc duminică după-amiază în orașul Quevedo, la 139 de kilometri sud-vest de capitală. Tânăra a fost împușcată mortal în timp ce se afla într-un restaurant.

Potrivit cotidianului El Universo, Landy și partenerul ei, José Luis B, un chirurg, merseseră la Quevedo pentru a participa la o nuntă și se aflau la o cafenea dintr-un centru comercial de unde a postat pe contul său de Instagram.

În momentul în care se pregăteau să plece, doi bărbați au intrat în local. Landy Párraga și prietenul ei se aflau la masă. Unul dintre asasini s-a apropiat și a țintit direct spre model, care purta o bluză albastru deschis și pantaloni scurți albi.

Unități ale acestor instituții fac cercetări pentru a stabili cauzele și responsabilii.

Asasinarea lui Párraga a fost înregistrată într-o înregistrare video care a fost reprodusă de presa locală, în care se poate vedea momentul în care tânăra - care se afla lângă o masă dintr-un restaurant - a fost împușcată de doi bărbați înarmați, care apoi au fugit de la locul faptei. Ea a fost lăsată întinsă pe jos.

Video cu atacul aici.

Párraga, fotomodel, regină a frumuseții din Quevedo și participantă la concursul Miss Ecuador 2022, este menționată într-una dintre conversațiile extrase din telefonul mobil al traficantului de droguri ecuadorian Leandro Norero, care a fost ucis în urmă cu doi ani într-o închisoare din centrul țării andine. Parchetul le-a făcut publice în cadrul dosarului "Metastasis", în care se investighează o rețea de crimă organizată.

Ce legătură avea tânăra cu ucigașii?

În acest caz, peste 50 de persoane au fost urmărite penal pentru o schemă de a da bani unor oficiali judiciari în schimbul unor hotărâri favorabile lui Norero și membrilor familiei sale. În acest caz sunt implicați, printre alții, înalți funcționari din sistemul judiciar și din poliție, gardieni de închisoare și avocați.

În decembrie 2023, numele lui Párraga a apărut într-unul dintre chat-urile lui Norero adresate lui Helive Angulo, de asemenea inculpat în cazul Metástasis și care a administrat bunurile lui Norero.

Citeşte şi: Povestea fetei care bântuie Cetatea Ardud. Fermecată de un soldat austriac, tatăl o blesteamă

Traficantul de droguri și-a exprimat îngrijorarea pentru că numele lui Párraga apărea într-o anchetă a procuraturii pentru spălare de bani și a avertizat că nu dorea ca tânăra să fie legată de el. Potrivit informațiilor de la procuratură, Norero ar fi plătit bani în schimbul faptului că fosta candidată la titlul de regină a frumuseții nu ar fi fost legată de acest caz.

Trebuie remarcat faptul că Párraga nu a vorbit niciodată despre presupusa sa legătură cu cazul "Metástasis" și nici nu a fost urmărită penal de către procuratură.

Autoritățile au subliniat că operarea în Ecuador a structurilor de crimă organizată legate de cartelurile transnaționale de trafic de droguri a crescut nivelul de violență și criminalitate, inclusiv răpiri, extorcări și jafuri, printre altele.

Țara a încheiat anul trecut cu 7.600 de morți violente, adică peste 40 de crime la 100.000 de locuitori, una dintre cele mai ridicate rate din regiune, potrivit datelor poliției.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te