Rudy Giuliani a recunoscut că a primit bani pentru a scrie scrisoarea lăudată de Dragnea

DE Alexandru Pop | Actualizat: 30.08.2018 - 07:23
Foto Getty Images

Fostul primar al New York-ului a recunoscut pentru portalul Politico.eu că a fost plătit pentru a scrie scrisoarea prin care condamna protocoalele din Justiția română și în care cerea amnistie pentru condamnații de corupție

SHARE

 Rudy Giuliani a precizat că a primit onorariu de la firma Freeh Group International Solutions, potrivit Politico. Firma este deținută de fostul director FBI Louis Freeh, avocat al lui Alexander Adamescu, aflat în procedură de extrădare la Londra. Potrivit informațiilor G4Media.ro, Freeh are legături și cu alt fugar celebru, Puiu Popoviciu, condamnat la șapte ani de închisoare și care se află tot la Londra.

Citește și Rudolph Giuliani către Iohannis: Protocoalele promovate de Kovesi şi Maior subminează

„Scrisoarea s-a bazat pe un raport (al fostului director FBI - n.r.). Ei mi-au plătit onorariul”, a declarat Rudy Giuliani, în prezent avocat al lui Donald Trump, dar nu a vrut să dezvăluie suma primită.

Citește și Dragnea, despre scrisoarea lui Giuliani: Pune cu adevărat degetul pe rană

„Am primit din partea domnului Rudolph Giuliani aceeași scrisoare pe care a primit-o și președintele Iohannis. Concluzia amară a acestei scrisori este că încrederea în sistemul de Justiție din România este serios zdruncinată în fața partenerilor externi și a investitorilor străini. Domnul Giuliani pune cu adevărat degetul pe rană – o rană care este încă deschisă și pe care România va trebui să o trateze tranșant și cu mult curaj, dacă mai vrem să rămânem în familia statelor democratice din spațiul Nord-Atlantic”, a scris Liviu Dragnea, într-o postare pe Facebook. 

Politico.eu a menționat că, deși a adresat companiei Freeh Group o serie de întrebări pe acest subiect, nu a primit niciun răspuns.

Citește și Rudolph Giuliani, contracte cu clienți străini, inclusiv un grup iranian suspect de terorism

Avocatul lui Trump, Rudolph Giuliani, este un personaj controversat, iar presa din SUA a scris că are contracte cu clienți străni, precum un grup iranian care s-a aflat pe lista grupărilor suspecte de terorism. 

Washington Post a scris, la 10 iulie 2018, că pe lista clienților lui Giuliani se află grupul Mujahideen-e-Khalq, care până în 2012 s-a aflat pe lista de grupări teroriste a Departamentului de Stat. Giuliani a susținut discursuri plătite de acest grup.  

Citește și Ambasada SUA despre scrisoarea lui Giuliani: Guvernul SUA nu comentează opiniile persoanelor fizice

„Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetățeni americani”, conform oficialului Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București.

Tăriceanu recunoaște și el, acum, că s-au dat bani

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, s-a informat despre situaţia din România înainte de a transmite scrisoarea autorităţilor române şi a făcut acest demers în cunoştinţă de cauză. „Atâta vreme cât activităţile de lobby se desfăşoară legal şi sunt remunerate, nu, nu are nicio legătură. Mai mult decât atât, firmele de lobby îmbrăţişează o cauză pe care urmează să o susţină oficial dacă cred în ea, ceea ce înseamnă că Giuliani în prealabil s-a informat despre situaţia din România şi a făcut acest demers în cunoştinţă de cauză, a declarat liderul ALDE la Mamaia, potrivit Mediafax.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te